Вдигат голям нов хотелски комплекс в Горна Оряховица

НА ФОНА НА ТЕЖКАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА И СЪТРЕСЕНИЯТА В ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРЕДСТОИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАЩАБЕН ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС. Бизнес начинанието е на Илиян Филипов, който е собственик на фирма, развиваща дейност в сферата на ресторантьорството в железничарския град.

Проектът включва изграждането на база за нощувки с капацитет 60 легла, ресторант, вътрешен паркинг, зелена паркова зона и декоративна водна площ. Инвестиционното намерение вече е внесено за разглеждане в Община Горна Оряховица и при компетентните органи, които имат правомощия да разрешат реализацията му.

Хотелският комплекс ще бъде вдигат върху територия, която към момента е с трайно предназначение за земеделска дейност, но с начин на трайно ползване „за друг вид застрояване“.

Имотът ще се разпростре на площ от 4183 кв. м. Той не попада в границите на защитена територия от родното законодателство, нито е в границите на екологичната мрежа „Натура 2000“.

И докато в Горна Оряховица тече процедурата за стартиране на строителство на хотелския комплекс, частни съдебни изпълнители в региона усилено продават на търг фалирали обекти за нощувки. На тезгяха са комплекс край Дебелец, хотел срещу ректората във Велико Търново и друг в Джулюница.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *