Младеж се върна от САЩ и стана доброволец в търновската болница

Момчето полага труд в най-натовареното отделение на клиниката

 

Д-р Красимир Попов и Стефан Радойчев

16-ГОДИШНИЯТ СТЕФАН РАДОЙЧЕВ ИЗБРА ДА ПРЕКАРА ЛЯТНАТА СИ ВАКАНЦИЯ В ПОЛАГАНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Младежът се обучава в специална паралелка с биологичен профил в гимназия в САЩ и планира да следва медицина. Ето защо избрал да се докосне до същината на лекарската професия, като стане доброволец в клиниката в родния му град. За разлика от връстниците си, предпочел да запълва свободното си време с нещо значимо и общественополезно.

Желанието и амбицията на младежа срещат разбиране първо в лицето на директора на областната болницата д-р Красимир Попов. Шефът на здравното заведение насърчава Стефан да се развива и широко отваря вратите на стационара за него.

,,Момчето е много всеотдайно. Горд съм, че неговият път на работещ в болница започна оттук. Желая му успех!”, коментира д-р Попов.

16-годишният ентусиаст доказва, че не се страхува от предизвикателства и се насочва към най-натовареното звено в лечебницата – Отделението по реанимация. Вече една седмица работи там и изпълнява функциите на санитар. Ангажиментите му са разнородни – от пренасяне на консумативи и медикаменти до подготовка за постъпване на пациенти в операционна зала.

„Благодаря на д-р Попов за дадената ми възможност, както и на всички лекари и медицински персонал, които търпеливо ми обясняват и дават насоки при изпълнение на поверените ми отговорности“, споделя Стефан.

Младежът е решен да доброволства в клиниката до края на август. Работният ден за него започва в 8:00 часа сутринта и продължава до следобед.

Това не е първият път, в който Стефан е доброволец. В САЩ той е участвал в дейности по опазване на околната среда, включително и събиране на отпадъци от парковете.

Галина ГЕОРГИЕВА

5 thoughts on “Младеж се върна от САЩ и стана доброволец в търновската болница

 • 29.06.2022 в 7:54
  Permalink

  Защо трябва да се ходи до Америка за да се донесе доброто. Надяваме се повече такива хора като него. Похвално е .

  Отговор
 • 29.06.2022 в 16:56
  Permalink

  Защо ще трябва да ходи чак до САЩ, за да учи биология или медицина!? Това е харчене на много пари. Значи родителите му са богаташи!

  В България има много добри гимназии по биология и медицински университети!

  Постъпката му е добра!
  Да се надяваме да си остане в България!

  Отговор
  • 29.06.2022 в 23:56
   Permalink

   Вие пък какъв сте му,че да съдите колко пари харчел и какви са му родителите!?!?!?Явно сте и гадател?
   Вашето изказване е като на комплексиран до дъното на душата си човек!!!Това къде учи и къде ще се развива не Ви влиза в работата!!!!Вие с какво сте допринесли и каква добрина сте направили безвъзмездно?!?Заради такива като Вас,бъдещето на България е обречено,а младежи като него няма да останат в родината си,гарантирано!

   Отговор
  • 30.06.2022 в 0:13
   Permalink

   Българинът не се научи да гледа в собствената паница…
   Какво значение има, колко имат и кои са родителите му? Вие били ли сте някога доброволец и помагали ли сте без заплащане или изгода…от изказването Ви съдя,че “не”…явно само пари са Ви в ума…
   Трябва да се оцени постъпката и ценностната система на един млад българин…Такива младежи като него са надеждата за България!
   Достойно е това,което правиш,мило дете!Успех,само напред и само нагоре!

   Отговор
  • 30.06.2022 в 12:33
   Permalink

   Значи смяташ, че е по-добре да се учи тук биология и медицина и после да се работи в САЩ? Вярно, доста хора го правят.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.