Съвместен празник организираха общините Елена и Златарица

На 24 юни в Златарица и на 25 юни в Елена се проведе празник на Местната инициативна група – събитие, популяризиращо Стратегията за водено от общностите местно развитие и местната идентичност.

Богата музикално-артистична програма и демонстрации на характерни за района занаяти съпътстваха празника, който премина с много забавни игри и весели моменти.

Важна част от събитието бе представянето на продукти на производители от територията на МИГ – „Елена Мес“ ООД, „Би Си Си Хандел“ ООД – Елена, „Еленски деликатеси Велев“, Винарска изба – Марян, „Мезета Трухчевата къща“, „Еленски балканджии“ ЕООД, сиропи и сладка на „Равел 19“ ЕООД.

 

В община Златарица местни жени се включиха за пореден път в дегустацията с домашно приготвени вкусни специалитети, а НЧ „Развитие – 1885“ бяха приготвили ароматен чай за всички. В града от няколко години на Еньовден се изготвя „Здравен алманах“, в който всеки можеше да напише своя изпитана рецепта, като по този начин се продължи традицията да се допълва ежегодно тази енциклопедия на здравето.

Във връзка с една от идеите, заложени в Стратегията на МИГ – опазването на околната среда и пълноценно използване на природните ресурси, за празника бе проведен конкурс „Цветенца от шишенца, билки от кутийки и всякакви джунджурийки“, сътворени от пластмаса, хартия, метал и всякакви непотребни отпадни материали.

Друга инициатива на „МИГ ОБЩИНИ ЕЛЕНА И ЗЛАТАРИЦА” е уредената в Художествената галерия в Елена изложба на картини на Любомир Чакъров, изработени от отпадъчни материали, предоставени от неговия син Борис Чакъров от Златарица. Тя може да бъде разгледана до края на юли.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.