Близо 3500 бежанци от Украйна в региона са получили подкрепа от БЧК В. Търново

БЧК ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ПОДПОМОГНАЛА 3474 УКРАИНЦИ, НАМЕРИЛИ СПАСЕНИЕ ОТ ВОЙНАТА В РОДИНАТА СИ В РЕГИОНА. Областната структура на най-популярната милосърдна организация осигурява два пъти месечно хранителни пакети, хигиенни материали, дрехи и обувки, памперси, адаптирани млека и вода на приютените мигранти. Доброволците оказват съдействие, насочват и придружават украинските граждани до различни институции и здравни заведения.

Червенокръстците помагат и по отношение на трудовата реализация на бежанците в региона. Те съдействат за намиране на подходяща работа, съобразена с образованието, личните качества и компетенции на чужденците. По този повод са организирани и проведени три срещи с експерти от Бюрото по труда във Велико Търново. В резултат на обсъжданията 16 мигранти вече са започнали работа.

БЧК откликва и на нуждите на разкрития Център за работа с украински деца. Звеното е разположено в сградата и двора на Евангелската църква в старата столица и се издържа изцяло чрез дарения и безвъзмезден труд.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.