Има поне 10 признака, че вече не сте влюбени в партньора си

Любовта понякога просто умира по някаква причина. Влюбили сте се в човек, към когото вече не изпитвате същите чувства, както преди, но не си го признавате. Били сте влюбени в начина, по който ви е карал да се чувствате. Били сте влюбени в представата за него. С времето обаче недостатъците на другия постепенно са ви разколебали и са ви накарали да охладнеете. Но не си го признавате. Да признаете пред себе си, че вече не сте влюбени в партньора си е трудно. За много хора това отнема много време, а по пътя връзката бавно, но сигурно се разпада.
Кои са 10-те признака, че вече не сте влюбени в партньора си?

1. Не искате да признаете, че всичко е свършило.
Когато връзката е дефакто приключила е много трудно да признаете това. Усещате го, но не го казвате на глас. Може да отричате пред себе си, но щом сте започнали да се чувствате по различен начин, това е знак. Провалената връзка трудно може да бъде поправена.

2. Имате усещането, че на друго място бихте били щастливи.
Признак, че вече не сте влюбени е мечтата за по-добро. Ако сте започнали да си мислите, че щастието ви чака на друго място, това е признак, че чувствата ви ги няма.

3. Държите се за празни надежди.
Надеждата умира последна, но тя не помага на счупеното да се поправи. Напразните надежди, че нещо ще се промени, са често срещан признак на отминала любов. Хората се държат за спомените и надеждите си, че връзката им ще се оправи и ще са щастливи както преди. Тези заблуди поддържат връзката като на командно дишане, но тя си остава безжизнена.

4. Изгубили сте представа за себе си.
Давате много от себе си за връзката, но резултатът е нулев. Фактът, че вече не сте щастливи, изсмуква емоциите ви и ви кара да се чувствате непълноценни, без усещане за щастие, чувствате се сякаш наливате вода в чаша без дъно.

5. Замитате проблемите под килима.
Когато връзката вече се е превърнала в безсмислена и без посока, партньорите започват да не се интересуват как ще решат проблемите си. Просто ги оставят да утихнат за известно време. Когато се появят на повърхността отново ги замитат под килима и продължават напред. В един момент „боклукът“ под килима става прекалено много, за да бъде почистен.

6. Потискате емоциите си.
Когато любовта е отминала, една от честите реакции е да потискате чувствата си, за да запазите мира. Игнорирате гнева, игнорирате конфликтите, правите се, че нищо не е станало. Чакате само бурята да отмине. Нямате сили и желание за решаване на проблемите. Просто потискате това, което имате да кажете, за да отмине.

7. Обмисляте различни изходи.
Признак, че вече не сте влюбени е, когато започнете да мислите за варианти, с които да се измъкнете от емоционалното блато, в което се намирате. Страхувате се да се изправите пред партньора си и да му кажете как се чувствате, а искате първо да намерите възможни изходи от ситуацията. Излизането от връзката е още по-трудно, когато тя е била дългогодишна и животите ви са се преплели дълбоко.

8. Отказали сте се да полагате усилия.
Връзката се е разпаднала, а вие определено не сте влюбени, ако сте се отказали да полагате усилия и старание. Правите това, което се очаква от вас, но без желание, само защото така трябва. Не изпитвате удоволствие от връзката, а го търсите извън нея.

9. Искрата е угаснала. Нямате желание един към друг.
Желанието за интимност е показателно за близостта между двама души. Ако изчезне физическото желание, това може да е симптом на липса на чувства. Не е задължително и нерядко е временно явление, но ако се чувствате постоянно отблъснати от партньора си, това може да е признак на изчезнали чувства.

10. Не го допускате до себе си.
Интимността е много повече от физическа близост и сексуален контакт. Интимността е да допуснете партньора си във вътрешния си свят, където може да ви види такива, каквито сте – уязвими, беззащитни, пълни с грешки и несъвършенства. Ако сте спрели да го допускате на това съкровено място и сте се затворили в себе си, вероятно вече не сте влюбени в него.

Източник: Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.