„Локомотив“ стартира подготовка, Копаранов, Байдаков и Краси Гавазов се разделиха с отбора

Снощи в 18:30 часа горнооряховският „Локомотив“ започна лятната си подготовка със занимание на градския стадион. Футболистите бяха изведени за първа тренировка от новия старши треньор Лъчезар Русев, който замени на поста Светлин Иванов след края на миналия шампионат в Северозападната Трета лига.

Наставникът притежава Уефа „А“ Лиценз и през последната година работи в „ЦСКА-1948“ като помощник във втория отбор на Владимир Димитров.

Лъчо Русев е юноша на „железничарите“, като треньор е работил в школата, а в мъжкия отбор е бил помощник във Втора лига.

„Насоката в работата ще е свързана с млади и местни футболисти, както и с такива, свързани през годините с клуба. Приоритет ще е всекидневното подобряване на тренировъчния процес, отборно и личностно развитие на футболисти и треньорски щаб.

Финансовото оздравяване на „Локомотив”, местна идентичност и обединение на обществеността са основните задачи, които следваме“, обобщиха от горнооряховския клуб.

“В „Локомотив” се завръщат добре познати футболисти – свързани с клуба в определени периоди от кариерите си, както и юноши на клуба. Проведени са разговори с всеки един от настоящите и всички сме наясно, че ни чака много работа, за да достигнем нивото, което искаме и феновете очакват. Мотивирани сме и обнадеждени от това, което ни предстои“, коментира Лъчезар Русев.

Сигурни нови попълнения са бившите капитани на тима Красен Трифонов и Георги Колев, Али Ахмед, Николай Иванов и Станимир Андреев. Опитният халф Джихат Кямил също е дал съгласие да започне подготовка с „железничарите“ и да помогне на тима.

Трима основни футболисти се разделят с „Локомотив“. Това са капитанът на отбора Красимир Гавазов, Емил Копаранов и нападателят Димитър Байдаков. 29-годишният голмайстор ще става полицай и няма възможност за редовен тренировъчен процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.