Момчил Иванов, ИТН: „Голяма част от напусналите групата ни бяха най-върлите критици на ПП“

Не приемам напусналите колеги като предатели. Те просто избраха техен път на развитие. Най-интересното е, че голяма част от тях само преди седмица бяха най-острите критикари на ПП. Също така не приемам широко прокламираната теза за хората като мен, които останаха в ИТН, че едва ли не пречим на борбата със статуквото.

Не се присъединих към шестимата напуснали, защото съм убеден, че принципът за сформиране на мнозинство не трябва да е такъв. Дори да допуснем, че бяха „намерени“ 12 депутати, които да осигурят необходимото мнозинство, това пак нямаше да даде необходимата легитимация на властта. Не би било и възможно да се проведат заявените смели реформи във всички сфери. Друга тема е, че след като си формация с 67 народни представители, нямаш основание да си високомерен и да се държиш, сякаш имаш мнозинство от 121.

А днес, след като властта е делигитимирана, най-разумно е да се отиде на избори и тя да бъде определена от субекти, които ще отразяват политическите настроения и нагласи на хората. Другото е подмяна и ще доведе до нестабилност. За мен е необяснимо неистовото желание да не се ходи на избори, а в същото време постоянно да се тръби, че някой е пътят, и истината, и животът. Ако това е така, нека се види на избори какво точно мисли българският избирател.

4 thoughts on “Момчил Иванов, ИТН: „Голяма част от напусналите групата ни бяха най-върлите критици на ПП“

 • 29.06.2022 в 13:58
  Permalink

  Каза, асистентът на Жоро Бармана, министърът от запаса на ИТН, дясната ръка на Ректорът на ВТУ и побратим на Камен Костадинов. Нравоучителен– след като вече знае че няма да е депутат.

  Отговор
  • 29.06.2022 в 17:02
   Permalink

   Точно – готов йе за шестата поред своя партия!

   Отговор
 • 29.06.2022 в 17:00
  Permalink

  Ще извиняваш, но изложи се пак ти, братчед, изложи се …
  ИТъйНататък нема нататък!

  Отговор
 • 30.06.2022 в 11:22
  Permalink

  Надяваме се, че при следващите избори ИТН ще е с 1-2% или по-малко. Те име на партията не можаха да измислят, какво остава да стават за нещо. А можеше да се кръстят просто Чалгари.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.