Производители на плодове и зеленчуци у нас могат да кандидатстват за одобрение по нови оперативни програми

От 1 юли до 1 септември 2022 г. организации на производители на плодове и зеленчуци могат да кандидатстват за одобрение по нови оперативни програми, стартиращи изпълнение от 1 януари 2023 година, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“. Заявленията се подават в областните дирекции на ДФЗ по място на регистрация.
Кандидатите следва да са признати като организации от Министерството на земеделието, да имат изготвена оперативна програма с продължителност три години и да са създали оперативен фонд.
Предвидените в оперативната програма инвестиции, разходи и дейности трябва да допринасят за постигане на цели, насочени към подобряване на конкурентността, подобряване на привлекателността на членството в организации, поддържане и защита на околната среда и др.
Финансовата помощ от ЕС е обвързана както с размера на инвестициите и дейностите в оперативната програма, така и със стойността на реализираната на пазара продукция от организацията на производители, през избран от нея референтен период. Със заявлението може да се кандидатства и за допълване на субсидията с национални средства.
Подробна информация за приема, образци на документи, приложими за оперативни програми, представени за одобрение след края на 2020 г. и информация за често допускани грешки при кандидатстване, е качена на сайта на ДФЗ.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.