Фестивалът Arbanassi Summer Music 2022 предлага четири великолепни концерта

Четири великолепни концерта предлага дванадесетото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Музикалният форум ще се проведе от 13 до 19 юли във вълнуващата среда на църквите музеи „Св. архангели Михаил и Гавраил“ и „Св. Георги“ в архитектурния резерват Арбанаси.

Културният форум извежда камерната музика от концертната зала и я вкарва в магнетичната църковна атмосфера, обединявайки музиканти и публика в едно неповторимо преживяване.

Първите две фестивални вечери ще са в уникалната с акустиката си църква „Св. архангели Михаил и Гавраил“. Програмата на откриващия концерт на 13 юли под надслов „Нощ на клезмер музиката“ ще е омагьосващо пътешествие в света на еврейския фолклор.

На 16 юли международната формация музиканти ще изпълни квинтет в сол минор, оп. 39 от Сергей Прокофиев и кларинетен квинтет в си минор, оп. 115 от Йоханес Брамс.

На 18 юли фестивалната сцена се мести в арбанашката църква „Св. Георги“, където ще звучат творби на руските композитори Александър Глазунов и Дмитрий Шостакович.

Избрани произведения от програмата на Arbanassi Summer Music 2022 ще бъдат представени в заключителния концерт на следващата вечер, 19 юли.

Творбите ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Белгия, Германия, Лихтенщайн, Латвия и България. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Arbanassi Summer Music се провежда от 2010 г. по инициатива на музикантите от Кралската фламандска филхармония Дмитрий Медстаг и съпругата му – търновката Юлита Фъсева. Домакин и организатор на събитието е Регионалният исторически музей с подкрепата на Община Велико Търново. Събитието е част от културния календар на старата столица и е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.