Скок в цените за посещение на басейни във Великотърновско

ПОЧТИ ВСИЧКИ БАСЕЙНИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЗВАНЕ В РЕГИОНА ПОСРЕЩАТ ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ РАЗХЛАДЯТ ПРИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ ЗА ВХОД спрямо миналата година. Увеличението на повечето места е сравнително поносимо на фона на инфлацията, но има водни обекти, за които мераклиите трябва да платят 15 лв.

При тях ръстът е с 50%, а услугата е абсолютно същата, както когато таксата е била двойно по-ниска. Родители се оплакаха, че в тези комплекси входът за деца също е 15 лв. Според тях това е стратегия на собствениците, за да откажат семействата с малчугани, тъй като хлапетата вдигат много шум, докато се забавляват, и това смущава някои от останалите посетители.

Едни от най-предпочитаните водни обекти са тези към хотели в Арбанаси. Те обаче през уикендите са изцяло заети от клиентите, нощуващи в съответните бази. Свободни места за летуване има през делничните дни, а цените са от 10 до 12 лв.

Срещу тази сума клиентите получават шезлонг, чадър и къпане на воля в басейна.

От своя страна собствениците на водни обекти са длъжни да взимат мерки за безопасността на посетителите. Освен че трябва да осигурят спасител, периодично се организира взимането на проби за лабораторен анализ. Целта е да се установи евентуалното превишение на нормите по отношение на микробиологични и химични показатели – ешерихия колититър, общ колититър, микробно число, амоняк и нитрити.

Служители на РЗИ ще следят за спазване на изискванията и при откриване на нарушения експлоатацията на басейните ще се преустановява до покриване на задължителните условия за работа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.