Водещи новиниОбществоПавликени

Над 18 хил. от Павликенско скочиха срещу Вълка

18 136 жители са против инвестиционно предложение на „Петрургия“ ЕООД, включващо и инсталация за изгаряне на отпадъци, която планира да направи в района компанията на Румен Гайтански – Вълка.

В края на седмицата в РИОСВ бяха представени гражданските подписки против начинанието, планирано в находище „Върбовка“ в община Павликени.

Подписката е събирана от активисти по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Тя съдържа 7839 подписа на граждани на община Павликени и 678 подписа на граждани на община Сухиндол. Подписки са внесени и от жителите на община Левски (4225 подписа) и община Севлиево (5421 подписа). В момента се обработват подписите, събрани от община Велико Търново.

Подписките трябва да бъдат представени на предстоящия Експертен екологичен съвет към РИОСВ – Велико Търново, и съответно взети предвид като израз на надделяващ обществен интерес против въпросното инвестиционно намерение при издаване на окончателно решение по ОВОС от директора на РИОСВ, коментираха от Инициативния комитет „ЗА Павликени“.

3 thoughts on “Над 18 хил. от Павликенско скочиха срещу Вълка

 • Уважаеми скъпи съграждани , обръщам се към Вас като жител на любимият ми град ПАВЛИКЕНИ за да Ви предупредя за голямата опасност ,която Ви грози , а именно :
  1. Отпадъците са складирани в Плевен и около Червен бряг и са силно токсични
  2. Опита да бъде използван Нефтохима – Плевен се оказаха неуспешни , въпреки че там има съществуваща инфраструктура катоТЕЦ , пречиствателни съоръжения и т.н.
  3. Плевенчани не позволиха като и да се ползуват за суровина скалите от Кайлъка
  4. Във фирмата в която работех се опитаха да използуват ТЕЦ работещ на въглища за горене на битови отпадъци – замърсяването на въздуха беше страшно
  Поздрави и успех , спасете нашия очарователен град
  Винаги павликенчанин Васил Иванов Коев

  Отговор
 • Вълкът ще изяде младите овчици от Павликени!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *