Топджазмени се събират за концерта на Даниела Белчева във Велико Търново

Едни от най-търсените джаз музиканти се включват в проекта Silver button на Даниела Белчева във Велико Търново. Това са Милен Кукошаров – пиано, Михаил Иванов – контрабас, и Димитър Семов. Мирослава Кацарова идва като специален гост за премиерата на албума на певицата. Музикалното събитие е част от културния календар на Община Велико Търново. Началото на концерта е от 21,00 на откритата сцена „Арт лято” на 6 юли. Входът е свободен.

Велико Търново ще има свободна среща с елегантна и изтънчена музика, докосната от скандинавска лекота и съчетаваща най-нежното от света на джаза и попа. Silver button е вторият самостоятелен албум на Даниела Белчева след Acoustic me, който излезе преди две години. Освен във Велико Търново проектът ще гостува премиерно и във Варна, Пловдив и София.

Песните в новата съвместна продукция са по текст, музика и в изпълнение на Даниела Белчева, основен принос за аранжиментите има Димитър Семов, а всеки един от останалите изпълнители допринася с идеи и с начина си на интерпретация. Албумът е записан и мастериран в „Блубалу Рекърдс“.

Музиката на Даниела Белчева се отличава с лиричния деликатен тембър, напомнящ естетиката на Нора Джоунс, Ева Касиди, Джони Мичъл и чистите мелодични линии, пресичащи зоната между поп музиката, джаза и американския фолк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.