Арестуваха 45 футболни фенове от Черна гора, вилнели в бензиностанции

Запалянковците ограбили петролни обекти край Добри дял, в Търговище и Севлиево като задигнатите стоки са общо за над 3000 лева

45 фенове на черногорския тим „Сутиеска“ са в ареста в Горна Оряховица, след като вилнели на бензиностанция край лясковското село Добри дял на главния път София-Варна, а час преди това и на петролен обект в Търговище. По-рано през деня на път за Разград, обрали и бензиностанция в Севлиево.
Футболният отбор от Черна гора играл на 5 юли вечерта в Разград, а запалянковците се връщали от мача.
На около 01.00 ч. на 6 юли на тел. 112 е получен сигнал от служител на бензиностанцията край Добри дял. Той обяснил, че клиенти влезли в обекта, взели различни хранителни продукти и напитки и, без да платят, потеглили.
Незабавно били предприети заградителни действия на полицаи от Велико Търново съвместно със служители на Областната дирекция на МВР в Габрово. В резултат на това в района на Севлиево автобусът, в който чужденците пътували, бил засечен и спрян. Превозното средство било конвоирано до РУ – Горна Оряховица, където 45-мата пътници са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Установено е, че взетите от бензиностанцията продукти възлизат на около 910 лв.
Задържаните са възстановили паричната им равностойност. Оказало се, че чужденците са фенове на черногорския тим „Сутиеска“.
По случая е образувана е преписка и са образувани 45 наказателни постановления. Работата по него продължава под наблюдението на Районната прокуратура.
В хода на разследването обаче се оказало, че въпросните фенове същата вечер са нахлули и в бензиностанция в Търговище, награбили стоки за над 1400 лева и „забравили“ да платят. Заради злодеянието на футболните запалянковци, на крак е вдигната и полицията в Търговище.
Футболните фенове на отиване към Разград за мача, са безчинствали и на бензиностанция в Севлиево. Стойността на задигнатите и неплатени стоки, се изяснява, но стойността на взетите напитки и храни е за над 3000 лева.
Заради случая в търговищки криминалисти в сряда пристигнаха в Горна Оряховица, за да участват в разпитите на извършителите.
Тъй като злосторниците са възстановили сумата вероятно ще се разминат с административно наказание и ще отнесат само глоба.Заради хулиганските прояви на запалянковците, в Севлиево е пристигнала посланичката на Черна гора. След като им бъдат наложени санкции, извършителите ще бъдат освободени от ареста. На границата щели да ги чакат техни близки, за да бъдат платени отредените им глоби и едва тогава ще им бъде разрешено да напуснат България.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

One thought on “Арестуваха 45 футболни фенове от Черна гора, вилнели в бензиностанции

  • 06.07.2022 в 14:29
    Permalink

    А онези от Търговище къде са спали, че след втория случай да ги хванат чак в Севлиево?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.