Горещи новиниКрими

Арест за обвиняем за опит за грабеж и съпротива на полицаи при задържането му

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районният съд в старатастолица взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 18-годишен обвиняем за опит за грабеж и неподчинение на полицейски служители при задържането му.
С.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 12 юли във Велико Търново, на улицата, направил опит да отнеме от 72-годишен мъж сума от 15 лева, като употребил за това заплашване и сила. Същия ден, в жилищен блок, при задържането му, С.С. пречил на органи на властта – на полицейските служители в Група „Охрана на обществения ред“ при Районното управление при ОД на МВР град Велико Търново, да задържат лицето за срок до 24 часа.
С.С. е многократно осъждан, включително за грабежи, причиняване на телесна повреда, повреждане на чуждо имущество и противозаконно отнемане на МПС. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд- Велико Търново е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.
Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *