Хандбалните национали до 18 години тренират в ДКС „В. Левски“

Деветима горнооряховчани са в разширения състав

 

Юношеският национален отбор на България започна в понеделник последния етап от подготовката си за участието в Европейския шампионат за състезатели до 18 години в Тел Авив, Израел.

Съставът на Йордан Димитров и Иван Радев се събра в Горна Оряховица и ще тренира в Двореца на културата и спорта във Велико Търново до 24 юли. По време на лагера в старата столица юношите ни ще изиграят и два приятелски мача срещу връстниците си от Молдова. Първият ще се състои на 21 юли (четвъртък) от 18 часа, а вторият – на следващия ден (петък) от 11.00. След седмица почивка националите ни отново ще се съберат, този път в Сливница, където ще тренират от 1 до 6 август, преди да отлетят за Израел.

В първия от двата заключителни лагера ще вземат участие 20 състезатели, родени 2004, 2005 и 2006 година. От „Локомотив“ в състава са Любен Иванов, Кристиян Йорданов, Павел Георгиев, Валентин Николов, Стелян Димов, Валентин Василев и Георги Аврамов. От ХК „Раховец“ са повикани Самуил Стоянов и Михаил Стоянов.

След втория лагер трябва да бъде определена окончателната група от 16 хандбалисти. Шампионатът, за който се подготвя юношеският ни национален отбор, ще се проведе от 7 до 13 август. Осем отбора ще премерят сили в Израел. България е в предварителна група с Литва, Грузия и домакина Израел. В другата група са съставите на Нидерландия, Чехия, Гърция и Молдова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.