Водещи новиниОбразование

Вдигнаха заплатите във Великотърновския университет

Професорите ще вземат по 2000 лв. месечно

Заплатите във Великотърновския университет са вдигнати със задна дата 1-ви юли, съобщи ректорът проф. Христо Бонджолов. Той зарадва преподавателите и служителите с новината в специално видеообръщение от страницата на учебното заведение.

С 10 процента се вдигат заплатите на помощния персонал, а администрацията ще получи с 20 процента повече. Прагът за асистенти става 1500 лв., за главни асистенти 1600 лв., за доценти 1800 лв. и за професори- 2000 лв.

„Уважаеми колеги, избрах днешния Илинден, за да ви кажа няколко добри новини. Не само защото е празник, а защото го заслужавате. От 1-ви юли предложих на синдикатите да увеличим работните заплати във Великотърновския университет. Мисля, че това са добри новини и няма нужда да чакаме други решения, защото виждате, че инфлацията върви. И е  важно навреме да бъдат увеличени работните заплати и с това да си помогнем, да имате увереността, че Великотърновския университет стои зад всеки от вас. Честит празник“, сподели във видеообръщението си проф. Бонджолов.

Михаил МИХАЛЕВ

2 thoughts on “Вдигнаха заплатите във Великотърновския университет

  • Бившият комсомолски секретар на ВТУ нещо се е объркал. Сега професорите вземат 2200лв, а той говори за 2000лв. след увеличението. Бонджолов дори не знае заплатите на преподаватели те си.Как ще ги знае, само от Летния семинар, превърнат от него в долнопробна халтура за три седмици ще гушне 30 000 лв. Толкова е заплатата на професор за цяла календарна година. Покраи кандидат- студентската кампания, бонуса му е поне още толкова, въпреки, че напълно я е игнорирал, гледа си Семинара, който ще му е наследство. Миналата 2021г. в разгара на ковид кризата си увеличи, без знанието на ОС и АС на Университета добавката за длъжност с 50% Преди време писах, във Фейсбук, че основната му заплата на годишна база е около 75 000. След двама мандата начело на ВТУ излиза милионер. Новоизпечен Великотърновски милионер. Нищо, че като научен изследовател е напълно несъстоятелен. На кого му пука.

    Отговор
  • За друго става дума – за парите, с които държавата финансира университетите. Досегабазисните ставки бяха 1300-1400-1500-1600. Добавките за степен, стаж и т.н. са отделно. Сегашното увеличение идва от онези 20м. лв, които министърът се циганеше и бавеше половин година. Накрая парламентът гласува актуализирания бюджет и сагата приключи. Така заради Денков вместо от февруари, увеличението ще е от юли.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *