Здраве

Близо 350 деца от Велико Търново и региона бяха прегледани безплатно по програма „Детско здраве“

Прегледите се организират от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Столична лекарска колегия, домакин беше МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Близо 350 деца от Велико Търново и региона бяха прегледани безплатно от специалисти в рамките на кампанията „Детско здраве – „Пирогов“, организирана от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Столичната лекарска колегия на БЛС. Домакин на консултациите бе МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Директорът на лечебното заведение д-р Красимир Попов благодари специално на председателя на СЛК и началник на УНГ-отделението на УМБАЛСМ „Пирогов“ д-р Асен Меджидиев и на лекарите за всеотдайна работа и отдаденост към малките пациенти.

Специалистите с педиатричен профил по УНГ, ортопедия, хирургия, урология, неврохирургия, кардиология, офталмология, ендокринология и АГ извършиха високоспециализирани профилактични прегледи с цел скрининг на заболявания в детска възраст. Лекарят с богат опит в образната диагностика д-р Маргарита Банова подпомагаше диагностиката на децата и работата на колегите си.

Вече 10 години програма „Детско здраве – „Пирогов“ улеснява и подпомога профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и лесен достъп до специалисти с висока експертиза. Благодарение на екипната работа на медиците през този период над 18 500 деца са получили безплатни консултации, при необходимост – лечение и проследяване. След двегодишно прекъсване заради пандемията прегледите стартираха отново в София на 4 юни и на 2 юли в Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *