Горещи новиниКрими

Огнеборци спасиха от изпепеляване 9 сгради, 50 декара посеви и два автомобила

​​​​​Пожарникари реагирали на 15 сигнала за ден във Великотърновска област

Огнеборци са спасили от изпепеляване 9 сгради, 50 декара с посеви и два автомобила в събота във Великотърновска област. Пожарникарите само за ден са реагирали на 15 сигнала. Повечето от повикванията са били за пламнали сухи треви на територията на общините Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Горна Оряховица и Велико Търново.
Болшинството от пожарите са причинени от проявена човешка небрежност и неправилно боравене с открит огън.
В горещия ден на ул.“Тодор Балина“ във Велико Търново заради техническа неизправност, е лумнал в пламъци лек автомобил Опел „Астра“. Изгорели са 4 седалки, арматурното табло и волана на возилото. Пожарникарите обаче са предотвратили огъня да се пренесе на паркираните в близост автомобили.
Огнеборци оказали съдействие на полицията в Свищов. В събота в 19,34 часа на ул.“Патриарх Евтимий“ бил подаден сигнал от съседи, че от няколко дни не са виждали собственичката. Наложило се със стълба спасителният екип да влезе в заключения апартамент през терасата. 70-годишната стопанка била открита починала в дома си. При първоначалния оглед не са открити следи от насилие.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *