Горещи новиниОбщество

Велико Търново е обгазено, твърди жител на старата столица

За дразнеща лигавицата сладникава миризма, която се усеща в целия град, е подал сигнал в неделя на онлайн формата на РИОСВ – Велико Търново Калин Василев. Още сутринта, около 6,30, живеещият в кв. „Картала” великотърновец твърди, че там мирише на сладникава борова миризма, въздухът буквално синее и сякаш е мъгляво. „В годината съм го усещал поне още 4-5 пъти, но не до степен да дразни лигавиците. От Общината минали пъти са ме увещавали, че всичко е наред и можело да бъде зимно отопление с нерегламентирани дървени парчета, но сега е лято. ВЪЗДУХЪТ НА НИВОТО НА УЛИЦАТА БУКВАЛНО СИНЕЕ”, сподели в социалните мрежи Калин Василев – Калинбата. Той се спуснал с колелото си към центъра на града и тогава видял, че над цяло Велико Търново има сякаш одеяло от синкав газ, а миризмата е същата. ГРАДЪТ ТАЗИ СУТРИН БЕ ОБГАЗЕН и никой не може да ме убеди в друга реалност!”, заявява Калинбата.

Бдителни граждани вече са проследили измерванията на чистотата на въздуха, които показали сутринта от 10 до 17 пъти над нормата замърсяване с фини прахови частици във всички квартали на Велико Търново.

Снимката е илюстративна

сн. Фейсбук

 

7 thoughts on “Велико Търново е обгазено, твърди жител на старата столица

 • институциите оглушително мълчат…колко ли струва това мълчание на кроношпан…никой не изследва сериозно,никой не говори за канцерогенните диоксини…навремето българия спаси 50000 евреи – сега един трови 80000 търновци

  Отговор
  • Махнете завода ,който бълва пушек денонощно и е на един хвърлей от Търново,на Дългата лъка.Унищожава дърветата на БГ безпощадно и трови БГ ,и непрекъснато се разширява!!!Ако кметът не го махне,ние ще го очистим от територията…много сме,кмете….!!!!!!!!!!Къде сте демократичните евро упостошители????

   Отговор
   • Това е много често явление вече в града,
    .От Кроношпан е газът от мократа дървесина ПРОПИОНАТ-канцерогенен.ФПЧ от кариерата до гарата на някой си Жоро БОК**КА.Не се оплаквайте нищо няма да се случи докато пак не умре някои.После за 3 дни предизборни демагогия.

 • Великият кметски пъпеш мълчи упорито по въпроса, заверата се отблагодарява добре на такива мекерета…

  Отговор
 • Аз също живея на Картала. Постоянно ни обгазяват от Кроношпан. Снощи се наложи да си затворя всички прозорци, преди да легна да спя. Кмета мнего добре знае…Но явно добре е инструктира. Целия град е под похлупака на фини прахови частици. И пак ще изберем тоя кмет сигурно. На Запад щеше отдавна да в забравил, че е бил кмет…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *