Горещи новиниПолитика

ВМРО – В. Търново, призова „Продължаваме промяната“ да не спират изграждането на пътя Русе – Велико Търново

Спирането на готовата процедура за изграждане на първите два лота на магистралата Русе – Велико Търново, чакана десетилетия, е предателство към надеждите и доверието на избирателите, смята Милен Михов. Изявлението на министър-председателя Кирил Петков в подкрепа на спиране изграждането на стратегическия инфраструктурен проект предизвика остра реакция сред членовете и симпатизантите на ВМРО. Според партията това решение подчертава пълното и непростимо неглижиране на проблемите в този рисков пътен участък. „Пределно ясно е, че направените заявки за изграждане на нови мостове и тунели за облекчаване на трафика няма да бъдат реализирани. На този фон спирането на вече готова процедура за разрешаване на дългогодишните проблеми по това трасе оставя открита вероятността пътните инциденти с човешки жертви в този участък да продължават. Изграждането на магистралата е и залог за икономическото развитие на целия регион. Без нея, а и без другите възлови инфраструктурни обекти, Северна България ще продължи изоставането си спрямо Южна, а хората ще продължат да бягат в търсене на работа и по-добър живот“, се казва в официалната позиция на воеводите.

ВМРО призовава депутатите от „Продължаваме промяната“ в Русенска и Великотърновска области, които сочеха обекта като приоритетен, да спазят обещанията си пред избирателите или да напуснат парламентарната група в знак на солидарност с възмущението на съгражданите си.

2 thoughts on “ВМРО – В. Търново, призова „Продължаваме промяната“ да не спират изграждането на пътя Русе – Велико Търново

  • Да не спира и изграждането на магистралата Хемус. Стига сте мислили за вашите джобове. Това разбрахме, че го правите най добре. Помислете за Северна България най на края

    Отговор
  • Трябва да се спре изграждането на пътя от Бяла до Велико Търново, защото трасето е предвидено не там където където трябва. Пътят няма защо да минава през Момин сбор западно от Велико Търново. Мястото му е източно от Велико Търново. Източното трасе ще е по късо с около 40км. от Русе до Велико Търново. Ветровете са преобладаващо западни и няма да се замърсява въздухът в града. Трасето ще е по близо до летище Горна Оряховица. Ще се намали трафика от Велико Търново до Вятъра, където има опасност от ПТП. Приветствам изявлението на Кирил Петков. Милен Михов няма нищо общо с Велико Търново.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *