Национален протест на строителния бранш започва в цялата страна от днес

Национален протест на строителния бранш ще се проведе на 27, 28 и 29 юли 2022 г. в София и на територията на цялата страна, съобщиха от Българската браншова камара „Пътища“.

За София в 9:00 часа започва шествие на Околовръстен път. По същото време ще има протест и пред служебния вход на Народното събрание. Сборният пункт по места също е с начален час 9:00 за всички области в страната.

Протестите ще се състоят на 20 участъци, като се предвижда и затваряне на тези отсечки за един час – от 10:00 до 11:00 часа. Причините за безсрочните стачни действия са свързани с неразплащане на извършени ремонти и индексация на цените в строителството.

Протестите пред НС са целодневни. В зависимост от развитието на ситуацията ще бъде взето решение за евентуална промяна и засилване на протестите, съобщи вчера на пресконференция председателят на ББК „Пътища“ Стефан Чайков.

Предвижда се затваряне на движението от 10:00 до 11:00 часа на следните точки: Видин кръстовище на I-1 и II-11; Ловеч – Път II-35; Русе Път I-5 km 18+300; Шумен Пътен възел „Белокопитово“; Бургас съоръжение обход Бургас; Път I-5 кръстовище Крепост; Пловдив кръгово движение I-8; II-86; Перник I-6 светофар при с. Драгичево; Благоевград П.В. Благоевград юг; Чепеларе Път II-86 Проглед; Плевен Пътен възел I-3 и III-305; Монтана – кръгово кръстовище начало проход Петрохан; Велико Търново Път I-5 при бензиностанция Ромпетрол; Път I-1; Търговище I-4 Кръгово кръстовище при бензиностанция ОМВ; AM „Хемус“ – вход/изход гр. Варна; Кръстовище на път II-82 и III-822; София II-18; I-5 Стара Загора, се посочва в съобщението.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.