Горещи новиниОбщество

Съобщение от Общински фонд „Заедно“

От 1 август 2022 стартира третата приемна сесия за подаване на документи за кандидатстване за финансово и социално-битово подпомагане от Общински фонд „Заедно“. Могат да кандидатстват специалисти, които са в трудово или служебно правоотношение, или имат сключен договор за придобиване на квалификация по чл. 229 от Кодекса на труда с публична институция или публично предприятие на територията на община Велико Търново. Приемът на документи продължава до 31 август 2022 г.

 

Подпомагането се осъществява под формата на:

* възстановяване на такси за участие в основните курсове за придобиване на специалност – за всеки конкретен модул; (и/или)

* възстановяване на такси за участие за индивидуално обучение към СДО (следдипломно обучение) на специалисти, след представяне на карта-направление (по един курс годишно); (и/или)

* възстановяване на разходи за наем на общинско ведомствено жилище, предоставено по реда на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди, настаняване и продажба на общински жилища; (и/или)

*възстановяване на разходи за свободен наем на жилище в размер на 100 лева; (и/или)

* стипендии за редовна форма на обучение.

 

На интернет страницата на Община Велико Търново, раздел „Общински фонд „Заедно“ на Община Велико Търново“ са публикувани и могат да бъдат изтеглени  необходимите документи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *