Горещи новиниГорна ОряховицаОбщество

Благодетели изкупуват 20 тона дини от горнооряховски производител, подаряват ги на социални институции

„Гората. БГ“ ще изкупи на символични цени от 0,25 лв./кг 20 тона дини от горнооряховски производител и ще ги дари на социални домове и институции. „Бостанът е до Горна Оряховица, производителят българин, баща на две деца, честен, добър човек, който от 20 години развива производство на плодове и зеленчуци в малки до средни мащаби без европейски пари и помощ от държавата, с много труд, честен труд“, така представя производителя Никола Рахнев от „Гората. БГ“ – инициатор на инициативата. Освен благородната цел – плодът да стигне до повече нуждаещи се, другата причина, която го е подтикнала да направи това, е че не иска поредният български производител, отгледал чиста, вкусна и качествена продукция, да e принуден да я унищожи заради дъмпингов внос от субсидирани пазари.

Парите са от дарения на „Гората. БГ“, друга част дава самият Никола Рахнев, включили са се и още няколко дарители. Благотворителната акция по набиране на средства продължава, за да може да се изкупят още количества дини и повече хора да бъдат зарадвани.

От 3 август организации и институции, които желаят да получат палети с дини безплатно с единственото условие да ги дарят, могат да се запишат на специално създаден за целта сайт.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “Благодетели изкупуват 20 тона дини от горнооряховски производител, подаряват ги на социални институции

  • Не разбрах какво е благодетелното като изкупуваш стоката “на символични цени”? Или един ще прави дарение и изнудва продавачът също да се включи като не му иска пари.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *