Явор Божанков: Чрез служебното правителство ще се търси лична вендета срещу БСП

Назначавайки министър на икономиката, който е в пряк конфликт с един от лидерите на партиите, става ясно, че ще се търси лична вендета или удар по БСП. Така Явор Божанков, депутат от БСП от Великотърновския регион, коментира пред БТВ назначеното от президента Румен Раден служебно правителство.
Народният представител е категоричен, че служебният кабинет трябва да избере дали ще взима неотложни за страната решения, или ще се впусне в реваншизма.
„Ако служебния кабинет направи грешката да тръгне по тази линия, както изглежда, това няма да е добре за народа и ще платим висока цена”, коментира Божанков.
Той попита защо Радев критикува Кирил Петков, след като той го е създал.
„Щетите няма да са за лидера на БСП или за партията, ако започне такава атака, това ще цели да няма мнозинство и Борисов ще може да се върна на власт. Това ще бъде опит за реставрация на режима на ГЕРБ”, каза Божанков в телевизионното предаване „Лице в лице“.
Той посочи, че пример за това е министърът на икономиката.
„Този човек е уволнен от досегашното ръководство. Ясно е, че ще се търси лична вендета и удар по БСП. Печели Борисов, който ще гледа как едни хора, които го критикуваха, атакуват други хора. На единия щанд са държавните проблеми, а на другия – реваншизмът. Краткото време не позволява да имаш всичко. Борисов не е евроатлантик. Той играе карти, охранява тръбите на „Лукойл“. Прави опит да се върне във властта. „Възраждане“ е патерица и маша в ръцете на ГЕРБ и ДПС. Лидерът на партията е висял пред вратата на Корнелия Нинова, искал е да бъде кмет от БСП. Ако резултатът на БСП се свали, тогава няма да има това мнозинство. Ще опитат да върнат Борисов на власт, което ще е опит за реставрация на ГЕРБ“, подчерта още Явор Божанков.

Веселина АНГЕЛОВА

 

9 thoughts on “Явор Божанков: Чрез служебното правителство ще се търси лична вендета срещу БСП

 • 02.08.2022 в 20:40
  Permalink

  Хайде малко по-коректно!Човекът не е народен представител а БИВШ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ!
  и май ще си остане ЗАВИНАГИ бивш!

  Отговор
 • 03.08.2022 в 8:29
  Permalink

  Божанков, на вас все някой ви пречи. Ако не е Борисов ще е Радев, ако не е Радев ще си измислите някой друг. За какво сте в парламента, да мрънкате или да работите за народа, защото от него сте избрани. Или казваш, че може и да не влезнете в следващият парламент и да се оправдавате навреме.

  Отговор
  • 03.08.2022 в 11:25
   Permalink

   Е, не се бъркай така. БСП не е в парламента за да работи за народа – те работят за партията и за някои други сили. България и народът са им последна грижа.

   Отговор
 • 03.08.2022 в 10:29
  Permalink

  Уважаеми Г-н Божанков,всяко говорене по този начин ви отдалечава от търсената цел.Нападките отблъскват,действията привличат.Бъдете позитивни,модерни въпреки всичко около вас и всички срещу вас .

  Отговор
 • 03.08.2022 в 15:05
  Permalink

  Подготви пак едни пари за Калтинец, че я влезне депутат от вашата партия от 04 район, я не влезне.

  Отговор
 • 03.08.2022 в 22:26
  Permalink

  О да…. полюсите на планетата ще се разместят, слънцето ще изригне, ретроградният Меркурий ще увехне и всякакви още ужасии, задето не сте на власт. Освен това джедаите и хобитите ще се съюзят и ще дойдат да те търсят в Първомайци. Отивай в Средната земя и чакай там.

  Отговор
 • 04.08.2022 в 14:33
  Permalink

  БСП отвсякъде се излагат, сега да не им изгонели партийните “калинки” … Кога в България ще почнат да се назначават в държавната администрация хора които вършат работа за обществото ?

  Отговор
 • 11.08.2022 в 10:01
  Permalink

  Когато видя това момченце, захранено със сребърна лъжица дори само на снимка ми се повдига. Писна ми такива наредени „народни представители“ да взимат решения как да се харчат парите удържани от мен и всички работещи в частния сектор. Тоя един трудов ден стаж има ли, че да знае от къде идват парите за бюджета? И после да се изцепи, че били вдигнали пенсиите.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *