Фолклорна формация „Полянци” с първа награда от фест в Созопол

Фолклорна формация „Полянци” от Полски Тръмбеш грабна първа награда на международен фестивал в Созопол под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. 16-ият международен конкурс „Музите” се проведе в средата на юли. На церемонията по откриване на фестивала „Полянци“ имаха честта да посрещнат официалните гости, между които посланиците на гостуващите страни, и да участват в откриването на фестивала. Децата от Полски Тръмбеш се представиха с танците „Средногорска сюита“ и „Шопски танц“. Изпълненията им се съпровождаха с много аплодисменти и овации не само от публиката, но и от журито, а конкурсът се проведе в Летен театър „Аполония”. ФФ„Полянци” се състезава в раздел „Танцово изкуство“, категория „Народни танци“, с представители от 4 страни – Латвия, Норвегия, Кипър и Словения.

„Полянци” станаха лауреати на фестивала и взеха първа награда с невероятните си танци. В конкурсната програма 21 талантливи танцьори изпълниха северняшки и шопски танц – „Русчуклиийска сюита“ и „Празнични танци“.

Техният художествен ръководител Мариана Малчева беше удостоена с грамота за особен принос в изграждането и формирането на културната ни идентичност чрез изкуство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.