Назиф Кадир навърши 50 г. и е щастлив с прекрасно семейство

Футболната легенда е трети мандат заместник-кмет на Полски Тръмбеш

 

НАЗИФ КАДИР ЧУКНА 50 ГОДИНИ, НО НЕ СЕ ЧУВСТВА, НИТО ИЗГЛЕЖДА НА ТОЛКОВА. Той е трети мандат заместник-кмет на община Полски Тръмбеш. Щастлив е с прекрасното си семейство – съпруга Айлян, син Юсмен и дъщеря Гюлай. В големия и уютен дом в Петко Каравелово обстановката разведрява и кокер шпаньолът Алейна. Футболната легенда от близкото минало отговаря за спорта и младежките проблеми в общината и изслушва години наред болките на хората. Прави го с търпение и помага, ако е възможно.

Портретът за юбилея

КУПОНЪТ ЗА ЮБИЛЕЯ Е БИЛ СКРОМЕН, В ТЕСЕН СЕМЕЕН КРЪГ. Децата обаче го изненадали с прекрасен портрет, който бил замислен от доста време от 27-годишния син Юсмен. Младият мъж учи в най-големия университет в град Айндховен в Холандия „Софтуерно инженерство”, след като преди това е завършил „Стопанско управление” във ВТУ. Юсмен сега е на стаж в София и е обещал, че след завършването на второто висше в Холандия, ще остане в България. По повод юбилея на баща си синът написа просълзяващ поздрав на страницата си във Фейсбук, в което нарича татко си „моето всичко”.

22-годишната красавица Гюлай също е студентка в момента във ВТУ, където е избрала да следва туризъм. Съпругата Айлян пък крепи семейния бизнес, който се състои от хранителен магазин до къщата в родното село на Назиф Петко Каравелово. Заради всичките си ангажименти семейството няма зеленчуци в двора, нито пък животни.

„Как се чувствам на 50 ли? Ами младежкият ми дух е запазен на 100 процента. Спортът явно си оказва влиянието, но за съжаление напоследък нямам време да спортувам, нямам време и за хобито си – риболова. Но при първа възможност винаги тичам и играя с приятели. Хубавото е,че имам приятели още от годините на футбола и това много ме радва. Щастлив съм, че научих децата, че нищо на този свят не се дава даром и трябва да следваш мечтите си с много труд”, споделя Назиф Кадир.

 

Наско Костадинов има 300 мача и 50 гола

 

Преди да влезе в политиката е бил треньор по футбол след успешна кариера като футболист. Шейлата (това е прякорът му във футбола) е изиграл над 300 мача в професионалния футбол у нас и в чужбина и е вкарал над 50 гола. Три години е бил футболист в Израел. Прочут е като един от младите и успешни таланти у нас като състезател на „Локомотив” (Горна Оряховица), „Етър”, играл е във Варна, Шумен и др. С отбора на „Локо” е полуфиналист за Купата на БФС през 1991 г. и носител на Купа „Интертото” през 1992 г. Четвъртфиналист за Купата на страната през 1998 и 1999 г. със „Спартак” (Варна). След края на кариерата си работи като треньор в „Бенковски” (Бяла) и „Локомотив” (Горна Оряховица).

Щастливото семейство на Назиф Кадир

Като футболист е известен с българското си име Наско Костадинов. И до днес много хора го наричат Наско. Като ученик в родното си село той бил забелязан от Антон Куцилов, треньор по футбол от Горна Оряховица. Така Наско попада в школата на „Локомотив”. Първия си мач в „А” група е играл срещу „Етър” през 1990 г., когато в търновския тим са „златните момчета”.

Днес помни, че е бил още дете, когато по време на възродителния процес е бил прекръстен на Наско Костадинов. Родителите му преживели тази промяна много тежко. Цялата му футболна кариера е била с българското му име. Връща си рожденото име – Назиф Кадир, през 1998 г., а до 2004 г. е бил футболист.

ПОСЛЕ ХОРАТА ОТ ДПС ГО КАНЯТ В ПОЛИТИКАТА. По това време той живее във В. Търново, но не може да откаже на приятелите си от Петко Каравелово и се връща на село. Приел, защото винаги е искал да помага, а в политиката се вземат важни решения. Сега е общински лидер на ДПС в Общината. Казва, че е удовлетворен като трети мандат заместник-кмет, защото намира общ език с кмета Георги Чакъров, председателя на Общинския съвет Маринета Кузманова, общинските съветници и служители.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив и авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.