Полски Тръмбеш стана част от Пробега на мира

Участниците в Пробега на мира бяха посрещнати в Полски Тръмбеш и преминаха по централните улици на града. Заедно с тях бягаха деца от местни спортни клубове, както и спортисти от Клуба на спортисти и туристи ветерани „Янтра 11” – Полски Тръмбеш. По стара българска традиция спортистите бяха посрещнати на централния площад с пита и сол и бяха приветствани с добре дошли от зам.- кмета на община Полски Тръмбеш Назиф Кадир.

Капитанът на отбора на Пробега на мира за Европа Садананд Магий благодари за гостоприемството. Участниците разказаха за целите на инициативата, чийто основател е спортистът, философ, художник, музикант и поет Шри Чинмой, който посвещава живота си на идеала за световна дружба и единство. В отбора имаше участници от Ирландия, Австрия, Германия, Полша, Латвия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Франция, Украйна и България.

Факелът на мира беше предаден символично на заместник-кмета Назиф Кадир, който благодари за честта Община Полски Тръмбеш да бъде част от една инициатива, която символизира всеобщия стремеж на човечеството към мир.

След тържественото посрещане на участниците всички желаещи успяха да се снимат с Факела на мира.

От 1987 година досега пробегът е преминал през близо 150 държави, превръщайки се в най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира. Милиони хора са взели участие в международната щафета. За тези 35 години са изминати над 600 000 км, което се равнява на 15 обиколки на Земята, над 7 млн. души са държали Факела на мира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.