Театър ВЕСЕЛ покани Театър „Маозора“ от Португалия на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Първият августовски спектакъл от афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще се играе на 6 август, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите на театъра  на Дом Роберто. Представлението е моноспектакъл на популярния куклар Жоао Коста от Театър „Маозора“ – Лисабон, Португалия. 

Спектакълът е в традиционния дух на европейския уличен театър с неговата визия и изразни средства. Едно забавление, което води началото си от Средните векове и до днес събира зрители от всички възрасти. „Бръснарят“ и „Борбата с бикове“ са две куклени миниатюри с Роберто, бръснаря, полицая, бика и дявола, които ще ни разсмеят до сълзи.

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе на сцена в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.