Продължават предимно слънчевите летни дни, от вторник са възможни краткотрайни превалявания

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 19 и 21 гр. За В. Търново минимална температура около 19.

В петък времето ще бъде предимно слънчево с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 33 и 35 гр. За В. Търново максимална температура около 34. Атмосферното налягане ще е без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина до обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26 гр., а на 2000 м ще е около 18 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.8 гр. през 2012 г., най-ниската измерена минимална температура е 8.2 през 1989 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 14 минути и ще залезе в 20 часа и 32 минути. Фаза на Луната: седем дни преди пълнолуние.

В събота ще преобладава предимно слънчево време с развитие на купеста облачност в следобедните часове, но валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от североизток-изток. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр. Максималните температури ще са между 34 и 36.

В неделя облачността ще е променлива. Ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 21 и 23 гр., а максималните слабо ще се понижат и ще бъдат между 31 и 33.

В понеделник ще преобладава предимно слънчево време с временно увеличение на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 21 и 23 гр., а максималните ще са между 32 и 34.

От вторник до края на периода преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр., а максималните ще са между 32 и 34.

Над западните и централни части на Стара планина в събота до обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста, на отделни места и купесто-дъждовна облачност, и там ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26 гр., а на 2000 м ще е около 18 гр. В неделя облачността ще е променлива, около и след обяд по-често значителна, с развитие на мощни купести и купесто-дъждовни облаци. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 23 гр., а на 2000 м ще е около 15 гр. От понеделник до края на периода облачността ще е променлива, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове, от която на отделни места се очакват краткотрайни валежи от дъжд, във вторник и сряда придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 22 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.