Младоженци дариха ценен апарат за неонатологията, купен с пари, събрани на сватбата

На 4 август младоженците Глория и Георги Костадинови дариха на Неонатологичното отделение в болница „Д-р Стефан Черкезов“ пулсоксиметър. Те са събрали средствата на сватбата си. По тяхна инициатива гостите не са купували букети, а са дарили пари, с които е закупен апаратът.

Глория и Георги живеят във Велико Търново заедно с дъщеря си Ния, която е на 5 години. Детето е родено в болница „Д-р Стефан Черкезов“ със секцио при доц. Стойков. Майката сподели, че е много доволна от доктора и винаги при него ходи на прегледи.

„На сватбата ни присъстваха около 220 души, предимно млади хора. Всички приеха присърце идеята за дарението. Ние сме много доволни и щастливи“, сподели Глория. Младото семейство сами са избрали дарението да бъде за болница „Д-р Стефан Черкезов“. Началникът на Неонатологичното отделение д-р Николова ги насочила какво е необходимо и полезно за отделението. „За нас беше важно в този ден да направим и добро за някой друг. Знаехме, че всяко семейство ще купи букет, а те не са евтини. И в крайна сметка са красиви, но увяхват след ден-два и се изхвърлят. Затова взехме решение вместо букети да направим всички заедно едно добро дело. И резултатът е налице. Успяхме заедно да съберем прилична сума, която да помогне на рисковите бебета в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, разказва Глория. „Каузата на Глория и Георги ми хареса и смятам, че ако бяхме подарили цветя, парите ни щяха все едно да са изхвърлени. С тази инициатива ние ги вложихме в едно добро дело“, сподели гост на сватбата. „Бих последвала примера на семейство Костадинови, тъй като благотворителността е добродетел, която съдържа в себе си вяра и надежда“, сподели друг от поканените на събитието.

По думите на началника на неонатологията това е поредното дарение в отделението. Тя сподели, че преди два месеца Националното сдружение на съдебните служители – секция Велико Търново, са предоставили на отделението инфузионна помпа. „Ние благодарим на всички дарители. Дарителството е хубаво да е част от ежедневието ни, насърчаваме го и самите ние се включваме в благотворителни каузи“, сподели д-р Николова.

„С високия клас пулсоксиметър в болницата ще имаме възможност денонощно да проследяваме жизненоважни показатели при рисковите новородени. Апаратът показва насищането на кръвта с кислород и сърдечната честота“, обясни началникът на неонатологията.

Коментар направи и майка, чието дете се лекува в неонатология на болница „Д-р Стефан Черкезов“. Тя сподели, че екипът в отделението полага изключителни грижи за детето й. За нея неонатологията е едно от най-важните отделения и с радост би се присъединила към подобна благотворителна кауза.

„Радостен съм, че въпреки проблемните условия, в които живеем, има такива хубави инициативи. Хората мислят за бъдещите поколения“, сподели директорът на болницата д-р Красимир Попов при срещата си с дарителите. От името на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ той връчи благодарствено писмо на младото семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *