За историята на хартията ще научат посетителите на първата Семейна събота в Долна Оряховица

Средновековни игри организират още в Етнографския музей

 

Първата събота, на 6 август, ще запознае посетителите с историята на хартията и древните начини за нейното производство. Всеки от тях ще има възможност да опита със собствените си ръце по автентичен начин да сътвори хартиен лист, върху който да изпише свой девиз или любима фраза. Любопитните участници в Семейната събота ще могат да научат как да изработят свой слънчев часовник от хартия и как да боравят с него.

По традиция няма да бъдат пренебрегнати и любителите на игрите. За тях в двора на Етнографски музей Долна Оряховица ще бъде отделено специално място за състезания в различни средновековни игри, включително и стрелба с лък. Ръководители и обучаващи в работните ателиета и игрите ще бъдат Стефан Стефанов, Симеон Цветков и Петър Стефанов от Национално дружество „Традиция“, регионален клон Велико Търново.

Работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство остава без промяна – 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.