Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Повдигнаха обвинение на шофьора на катастрофиралия автобус

Турският гражданин е с прокурорска мярка задържане под стража за 72 часа

Шофьорът на автобуса с румънски туристи, който в събота катастрофира на пътя Велико Търново – Русе край село Поликраище е привлечен като обвиняем. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на нарушаване правилата за движение по пътищата като водач на МПС.
„Предвид това, че е чужд гражданин на държава извън ЕС прокуратурата ще поиска от съда да му бъде постановена постоянна мярка задържане под стража. Такова искане е изготвено, ще бъде внесено утре в Окръжния съд във Велико Търново. За осигуряването му за тази мярка е постановено задържането му за 72 часа”, каза Илиян Благоев, говорител на Окръжната прокуратура в старата столица, под чието наблюдение се води разследването за трагедията.
Прокурор Благоев поясни, че към момента обвинението е за нарушение на закон за движение по пътищата, че водачът не е контролирал МПС, което управлява. Той е обвинен, че не се е движил съобразено с пътните условия скорост по член 20 ал 1 и 2 от Закона за движение по пътищата.
„За причините за катастрофата е твърде рано да се дават изявления. Две жени и един мъж, румънски граждани и един турски гражданин са починалите вследствие катастрофата”, допълва още Илиян Благоев.

Веселина АНГЕЛОВА

На снимката: прокурорът Илиян Благоев и Бранимира Вергова от НСС

снимка-авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *