Култура

Пианистите от „Елита“ лауреати на Международен музикален конкурс

Пианистите от Музикална школа „Елита“ с клавирен педагог Петя Василева са сред лауреатите на Международен музикален конкурс, провеждащ се в рамките на „Трявна артфестивал“.

За шеста поредна година Трявна беше домакин на „Трявна артфестивал“ в дните между 1 и 7 август 2022 г. Той се провежда под патронажа на кмета Силвия Кръстева и в лицето на главните организатори – цигуларя Димитър Малакчиев и пианистката Сирма Величкова. В рамките на седмица Трявна се превърна в балканска столица на класическата и джаз музиката, а на сцената на Народно читалище „Пенчо Славейков 1871” в града се изявяваха световноизвестни имена, като Стефка Евстатиева, Христо Христов, Деворина Гамалова, Димитър Иванов и др. Международна музикална лятна академия зарадва любителите на класиката с два концерта на майсторските класове, а Четвъртият международен музикален конкурс отличи най-добрите лауреати от близо 100 участници тази година.

Участие в конкурсната програма взеха възпитаниците от Музикална школа „Елита“ – Велико Търново, Изабел Радева, Паола Раянова и Екатерина Георгиева с преподавател по класическо пиано Петя Василева. Те бяха и сред лауреатите на конкурса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *