„ВиК Йовковци“ нямали работна група за асфалтиране след аварии, тече поръчка за избор на изпълнител

РАБОТНАТА ГРУПА НА „ВиК ЙОВКОВЦИ“, КОЯТО ТРЯБВА ДА АСФАЛТИРА УЧАСТЪЦИТЕ СЛЕД ВиК АВАРИИ, била закрита и затова навсякъде в областта, където дружеството е оператор, положението е едно и също – множество неоправени дупки след ремонт. Компанията е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител, който да възобнови тази дейност. Това станало ясно на съвещанието на Обществения съвет към Кметство Дебелец в понеделник, провокирано от недоволството на гражданите от многобройните дупки и неравности след аварии, които вече застрашават безопасността на движението, а в. „Борба“ алармира за проблема.

На срещата, освен членове на Съвета, присъствали инж. Динко Кечев от Община Велико Търново, главният инженер на „ВиК Йовковци“ Илия Сирмов и десетина граждани, живущи на ул. „Ал. Стамболийски“ в Дебелец. Те пък протестирали, защото поредната авария на най-натоварената улица в града ги оставила три дни без вода, без някой от ВиК да им приеме сигнала.

РЕЗУЛТАТЪТ ОТ СРЕЩАТА В ДЕБЕЛЕЦ ЗАСЕГА СА ОБЕЩАНИЯ.  „Инж. Сирмов обеща да изпрати служители, които да оправят неравностите по засипаните с чакъл места на отработените аварии и върху тях да засипят фракция. Това е много важно за преминаването на моторните превозни средства. Аварията на ул. „Ал. Стамболийски“ също ще бъде отработена. А след като бъде избран изпълнител, който да асфалтира дупките от ВиК аварии, дори и ноември месец да е, това ще бъде сторено. Според инж. Сирмов пари има“, каза за в. „Борба“ кметицата на Дебелец Снежана Първанова.

Няколко дни Общественият съвет и дебелчани няма да предприемат нищо и ще изчакат обещаната група работници от „ВиК Йовковци“ да дойде в града и да се захване за работа. Ако бъдат отново излъгани, ще предприемат и протестни действия – къде и как ще се решава допълнително. „Това да свършат, не е много, но все пак е нещо, да премахнат големите буци, да заравнят участъците и да ги запълнят с по-фини инертни материали. Досега не само че нищо не е правено, но никой от ВиК дори не ни е обещавал“, коментира още кметицата.

Ако всичко казано остане само на думи, ще се прави подписка до Община Велико Търново. Искането е поне догодина да бъдат заделени средства за изработване на идеен и работен проект за цялостна подмяна на амортизираната ВиК мрежа в Дебелец, с изграждане на канализация и пречиствателна станция.

Ана Райковска

Сн. Кметство Дебелец

One thought on “„ВиК Йовковци“ нямали работна група за асфалтиране след аварии, тече поръчка за избор на изпълнител

  • 09.08.2022 в 15:36
    Permalink

    Нямаше ли кметска заповед за възстановяване на местата ,където се е извършвал някакъв ремонт по тротоари и пътно платно? Ако още я има, тя не важи ли и за ВиК ?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.