Номинираха изявени медици от търновската болница в кампанията „Лекарите, на които вярваме“ – 2022 г.

 

Имената на докторите бяха посочени от пациенти в специална анкета

ПЕТИМА МЕДИЦИ ОТ МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ СА НОМИНИРАНИ В ПРЕСТИЖНАТА КАМПАНИЯ „ЛЕКАРИТЕ, НА КОИТО ВЯРВАМЕ“ – 2022 г. Инициативата се организира от вестник „24 часа“, а излъчените доктори ще бъдат включени в специален здравен алманах, в който е поместена информация за най-достойните у нас представители на хуманната професия и модерни методи за лечение. Номинирането на здравните специалисти е дело на пациентите, които гласуваха в онлайн анкета.

В справочника ще бъдат представен д-р Иван Андронов, който бе обявен за лекар на 2021 г. във Велико Търново. Той има три специалности – Съдова хирургия“, „Хирургия“ и „Урология“

Специално внимание ще бъде обърнато също на началника на Акушеро-гинекологичното отделение доц. д-р Светлозар Стойков. Той за пореден път бива излъчен в престижната инициатива. Благодарение на неговия професионализъм и отдаденост, всяка година, откакто бе назначен в клиниката, в отделението се раждат над 1000 деца.

Сред номинираните е шефката на Отделението по неонатология д-р Кина Николова. Нейният принос в осигуряването на адекватна здравна грижа за най-малките е огромен. Тя и екипът й успяха да спасят пеленачета, родени с тегло под килограм.

В алманаха ще бъде представена и д-р Яна Колева – завеждаща гастроентерологичното отделение. Тя успя да внедри нови методи за диагностика и лечение и да спаси живота на много пациенти, които бяха на косъм от смъртта.

Петият излъчен е д-р Любослав Шкварла – специалист по съдова хирургия. Той избра да практикува професията си във Велико Търново, след като прекарал няколко години в престижни столични болници, специализация в Германия и Швейцария и т.н. Медикът бе привлечен от бившия директор на стационара д-р Стефан Филев към екипа на клиниката и от 2021 г. стана началник на Отделението по съдова хирургия.

Официалната церемония по награждаване на медиците ще се проведе в София, но заради епидемичната обстановка организаторите все още уточняват конкретната дата и час.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.