Отново се очакват превалявания с гръмотевици и още малко ще се захлади

През нощта облачността ще намалее до предимно ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 17 и 19 градуса. За В. Търново минимална температура около 18.

В четвъртък до обяд облачността ще е променлива. Около и след обяд ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури още малко ще се понижат и ще бъдат между 27 и 29 гр. За В. Търново максимална температура около 29 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива, по-често значителна облачност. Около и след обяд ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури ще се понижат и на 1200 м ще бъдат около 19 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 12 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.9 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е 10.2 гр. през 1955 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 20 минути и ще залезе в 20 часа и 24 минути.

Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.