Ще бъде прохладно, с чести следобедни превалявания от дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 17 гр.

В петък преди обяд ще преобладава предимно слънчево време. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 29 и 31 гр. За В. Търново максимална температура около 31. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има променлива облачност. Около и след обяд ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 12 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.0 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е 11.4 гр. през 1973 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 21 минути и ще залезе в 20 часа и 22 минути. Фаза на Луната: пълнолуние.

В събота и неделя ще има променлива, често значителна облачност. В следобедните часове в общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17 и 19 гр. Максималните слабо ще се понижат и ще бъдат между 24 и 26 гр. в неделя.

В понеделник облачността ще е променлива. Ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр., а максималните слабо ще се повишат и ще бъдат между 26 и 28 гр.

От вторник до края на периода преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има развитие на купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр., а максималните ще са между 29 и 31.

Над западните и централни части на Стара планина в събота, неделя и понеделник преди обяд ще има значителна облачност. Около и след обяд ще се развива и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превалява краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 12 гр.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до края на периода облачността ще е променлива, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове, от която само на отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 22 гр., а на 2000 м ще е около 16 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.