„Локомотив“ и „Академик“ мерят сили за Купа „България“, глобиха „железничарите“ 125 лева

Горнооряховският „Локомотив” и „Академик” (Свищов) ще застанат един срещу друг и на старта за Купата на България. Турнирът започва с пресявка на аматьорските отбори. Двата клуба са единствените от Великотърновска област, които за заявили участие в турнира. Седемте области, включени в Северозападна трета лига, трябва да излъчат четири представителя, които да влязат в основната схема на турнира, където ще се включат и професионалните групи.

Мачът между „Локомотив” и „Академик” е на 17 август (сряда) от 18 часа. Жребият отреди „студентите” отново да гостуват на стадион „Локомотив”, където спечелиха областното дерби на старта на новото първенство преди седмица с 1:2.

Междувременно Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново глоби горнооряховския клуб 125 лева заради навлизане на зрител на пистата на стадион „Локомотив“ след мача с „Академик“. Гневният фен искаше обяснение от реферите на двубоя за отсъжданията им, но охраната успя своевременно да го спре, преди да се стигне до по-тежки последици. Предстоящият в събота мач с „Ботев 2“ във Враца ще пропусне Ивайло Стефанов, който инкасира червен картон срещу „студентите“ отново заради реплики към арбитъра Петър Кузев. Вчера Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС разгледа подробно видеозаписа по жалбата на „Локомотив“ и клубът ще получи официален отговор относно проявените претенции към отсъжданията на габровската съдийска бригада, ръководила двубоя със свищовлии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.