Ремонтите по топлопреносната мрежа са единственият вариант за подсигуряване на качествено отопление през зимата

Преди дни стартира годишният ремонт на Топлофикация Велико  Търново. По план дейностите, предвидени в плана на предприятието, ще приключат на 30 септември.

 

„Никой не иска да остава без топлоподаване, дори и за ден, но спирането на топлата вода във времето, когато най-малко хора са в града, е най-добрият период да извършим необходимите ремонти. Поднасям извиненията си на всички абонати, но за съжаление само с ремонти можем да гарантираме качеството на топлоподаването!“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Велико Търново инж. Александър Димитров.

 

Изпълнителният директор посочи, че ремонтите ще бъдат фокусирани върху подобряване на работата и изправността на основните съоръжения за пренос на топлинна енергия. Целта на ремонтните мероприятия е да се гарантира непрекъснатостта на топлоподаването през отоплителния сезон.

 

„И за нас времената са трудни. Както знаете, работим на природен газ, а за 1 година цената на синьото гориво се увеличи с близо 500%, което може да доведе до фалити. Искрено се надявам държавата да определи компенсации за производителите на енергия, които поне малко да смекчат влиянието на високите цени на природния газ върху паричните ни потоци.“ каза инж.Александър Димитров.

 

Припомняме, че няколко топлофикации, използващи природен газ, изпратиха писма до институциите, с които ги молят за определяне на компенсации за потребителите, които са задължени да плащат високите цени на природни газ.

 

От Асоциацията на топлофикациите предупредиха за масови протести, ако исканията им не бъдат изпълнени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.