Николай Илиев отново ще ръководи РИК-Велико Търново

Областният управител на Велико Търново инж.Георги Гугучков представи състава на Районната избирателна комисия за предстоящите избори

На заседание в Гербовата зала на Областната администрация във Велико Търново, областният управител инж.Георги Гугучков представи председателя и членовете на РИК – Велико Търново за изборите за Народно събрание на 2 октомври. Николай Илиев отново ще ръководи Районната избирателна комисия.
„Искам да изкажа благодарност от съвместната ни работа, при изборите на 46-то и 47-мо народно събрание. Смятам, че и този път ще работите така. Темпото, което налагате е определящо за нас. Надявам се, че на предишните избори по никакъв начин не сме спънали вашата работа“, заяви пред членовете на РИК инж. Гугучков .
Той представи и Главния секретар на Областна администрация – Велико Търново доц. Цанко Стефанов.Областният управител каза, че ще могат да се вместят в бюджета от 47 000 лв. Средствата са отпуснати от държавата, за техническите дейности и разходите по логистиката на предстоящия вот.
Председателят на Районната избирателна комисия във Велико Търново Николай Илиев благодари за оценката на губернаторъ за предходната им съвместна дейност.
„За да се получи добре, причината е в множеството усилия, вложени от общинска и областната администрация, ОДМВР- Велико Търново и на всички членове и технически екип на районна избирателна комисия. Имаме щастието в момента да работим не в условията на ограничителни противоепидемични мерки, което би трябвало да улесни нашата организационна дейност“, подчерта Илиев.
Относно предоставените демо машини за обучение Илиев уточни, че проблемът не е толкова в бройката им, а в хората, които ще бъдат ангажирани да обучават гражданите.
„Това е един ресурс от хора, който много трудно може да бъде осигурен. Затова на предходните избори се обърнахме с молба към общините да организират по места обучението по изготвени графици. Този план бе одобрен от РИК, а общините успяха да минат през всички населени места. Смятам, че бройката от 10 машини е достатъчна“, каза Николай Илиев.
Районна избирателна комисия встъпва в правомощията си на 25 септември.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.