Горещи новиниОбщество

Девет гривяка и шест гургулици гръмнаха авджиите в Хотница при старта на новия ловен сезон

С ДОБРА СЛУКА ЗАПОЧНА ЛОВНИЯТ СЕЗОН НА ПЕРНАТ ДИВЕЧ ЗА СТРЕЛЦИТЕ ОТ ДРУЖИНКАТА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО ХОТНИЦА. Резултатът от първия излет бе повалени 9 гривяка и 6 гургулици. За добрите постижения безспорна заслуга имат и четириногите помощници на авджиите, които зарадваха стопаните си с отлични умения. Ловджиите приемат отстрела на птици като подготовка за най-атрактивния лов – на дива свиня, и са категорични, че ще използват времето до есента за тренинг на точния си мерник.

Още преди изгрева в събота всички членове на дружинката се събраха в центъра на селото, за да сверят ловните си документи, да чуят инструктажа и последните наставления от председателят на ЛРД Хотница Яни Коркоров. Самият той не се включи в първия ловен излет, тъй като бе поел отговорността за подготовката на празничния обяд за колегите си по пушка.

По традиция ловците от дружината откриват всеки ловен сезон с печено агне. Този път то беше осигурено от четиримата нови нейни членове – Венцислав Стоянов, сина му Даниел, Ивайло Николов и Елин Георгиев. Те отдавна гостуват на ловната група, но от тази година вече официално членуват в нея.

Към 11:00 часа жежкото време принуди стрелците да се оттеглят от ловището и да се съберат да хапнат край фургона. Някои от групата се хвалеха с точни изстрели, други се ядосваха на липсата на слука и се успокояваха, че истинският лов тепърва предстои. Най-добре представилите се в отстрела бяха Васил Каркоров, Ивайло Николов и гостът Петър Тишков.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *