Седемнадесет деца, пострадали при катастрофата на автомагистрала „Тракия“ тази вечер, са настанени в Университетската болница в Стара Загора

В Университетската болница в Стара Загора са приети 17 деца, пострадали при катастрофата на магистрала „Тракия“ тази вечер. Това съобщи за БТА директорът на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. Най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Три от тях са с по-тежки натъртвания и охлузвания, те отиват на скенер за доуточняване на диагнозата, каза д-р Йовчев. По думите му има един мъж с необходимост от ампутация на долен крайник.

Автобусът, който катастрофира тази вечер, е тръгнал от Слънчев бряг, където децата са били фестивал, и се е завръщал в Батайница, близо до Белград, научи БТА от очевидци.

По време на инцидента е нямало удар, автобусът е паднал в канавката.

Десетки пътуващи в коли зад катастрофата са помагали на пострадалите деца и възрастни. Сред първите притекли се на помощ е имало и лекар.

Има четирима по-тежко пострадали, но без опасност на живота. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в ефира на bTV във връзка със състоянието на пострадалите при катастрофата с автобус при 117-ти километър на АМ „Тракия“.

Министър Демерджиев обясни, че екипите на МВР активно са участвали, както в самото начало за обезопасяване на пътнотранспортното произшествие, така и при извозване на пострадалите. По думите му много бързо всички нуждаещи се от медицинска помощ са успели да достигнат до центровете в Стара Загора.

Министърът съобщи, че пътуващите са участвали във фолклорен фестивал на морето.

Причините за катастрофата се изясняват, но няма външни причини, коментира министърът.

По думите му засега надделява версията, че водачът е загубил контрол по причина, че се е разсеял, тъй като няма външни, обективни причини за пътния инцидент –  нито в пътното платно, нито в пътната обстановка.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.