Бразилка наела цял екип от „ясновидци“, за да отмъкне безценни картини от възрастната си майка

Бразилската полиция арестува жена, която заблуждавала собствената си майка в продължение на две години, за да й измъкне получените в наследство картини с баснословна стойност. Заедно с дъщерята на съд ще отидат и всичките й помощници.
Женвиев Богичи, която сега е на 82 години, е наследила от съпруга си разкошна колекция от произведения на изкуството, включително три платна на Тарсила до Амарал, един от основателите на бразилския модернизъм. Според експерти само тези картини се оценяват на близо 140 милиона долара.

Една от намерените картини. Сн. AP

Богатството, което Женвиев притежавала, не давало мира на дъщеря й Сабина. И тогава един ден преди две години гадателка се свързала с възрастна жена и й казала, че дъщеря й е застрашена от неизбежна смърт и спешно трябва да се направи нещо. Разбира се, не безплатно.
От този ден животът на Женвиев се превърнал в ад: тя започнала да ходи по врачки и екстрасенси, които да „помогнат“ дъщеря й да избегне злата си участ. В същото време самата Сабина снабдила всички гадатели с лична и удобна за нея информация, а загрижената й майка плащала ли, плащала… През последните месеци, според разследващи, Сабина съвсем прекалила – насила държала майка си затворена в къщата, а нейни авери изнасяли картини от имението под претекст, че са „заредени с негативна енергия“. Общо 16 картини са откраднати от възрастната жена, сред които три шедьовъра на Тарсила до Амарал. Между другото, едно от скъпоценните платна е намерено под леглото на една от „гадателките“.
Сега Сабина Богичи няма време за картини – ако съдът я признае за виновна, тя ще прекара дълго време в килия без произведения на изкуството по стените. Заедно с нея са задържани още четирима участници в измамата, а двама заподозрени все още се издирват.

Източници: kp.ru

cbsnews.com

Снимки: Shutterstock и AP

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.