Орлицата Фортуна и вратарят на „Лудогорец” Владо Стоянов зарадваха футболните хора в Стражица за празника на града

Талисманът на „Лудогорец“ – красивата орлица Фортуна, гостува в Стражица за празника на града – 15 август. Величествената птица и нейният треньор Виктор Бернабе бяха на градския стадион в неделя заедно с дългогодишния вратар на разградския тим Владо Стоянов. Екснационалът донесе и единайсетата шампионска купа на лудогорци, до която можеше да се докосне всеки от присъстващите на футболния празник. С орлицата и купата се снимаха малки и големи. Допълнителна атракция бяха футболните срещи. Първо играха децата на „Левски 1986“, водени от Красимир Стефанов, с връстниците си от „Лудогорец“. Двубоят на малчуганите завърши с изпълнение на дузпи, нова порция адреналин за многобройната публика, седнала на новите трибуни със сини седалки, монтирани това лято на стадиона.

След малчуганите на зеления килим излязоха мъжките отбори на домакините и приятелите им от „Левски“ (Лясковец). Изненадата за публиката бе решението на Владо Стоянов да сложи ръкавиците и да изиграе едно полувреме за домакините. Гостите поведоха с 0:1 с гол на Кирил Димитров, след което Борислав Иванов на два пъти, Петър Петров, Иво Нейков и Иво Георгиев по веднъж се разписаха за домакините. Милен Станков пък върна едно попадение за крайното 5:2 за „Левски 1986“.

Съперниците бяха поздравени на терена от кмета на община Стражица – Йордан Цонев, който връчи купи на двата отбора и плакет на Владо Стоянов. Официалната вечеря пък бе открита от председателя на Общинския съвет – Илиян Маринов.

Снимки: Анатолий Йорданов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.