С песни, хора, скари и много настроение премина празникът на Арбанаси

„Тоника Домини“ изпяха вечните си шлагери

С много песни, хора и настроение премина поредния празник на Арбанаси. В центъра на селото се събраха стотици жители и гости, дошли да отдъхнат в прохладната лятна вечер. Кметският наместник Тошо Кръстев приветства всички, които отново уважиха програмата на 15-и август, Голяма Богородица.

С поздрав към всички се обърна и заместник-кметът на община Велико Търново Нейко Генчев. Той определи Арбанаси като пазител на ценностите, които са съхранили и народа ни през вековете.

„Ето защо е добре в днешния ден да се замислим, да се вслушаме във вътрешния си глас, да си припомним какво са ни завещали нашите предци и какво е заложено в нашия български ден и душевност, а именно, както спомена г-н Кръстев, да бъдем добронамерени в думите и делата си. Дори на лошото да отговаряме с добро. Предавайте тези ценности на децата и младите, възпитавайте ги в дух на родолюбие, учете ги да обичат родното си място и родината си. Именно това са ценностите, които са ни завещани от дедите и е наш дълг да ги предадем нататък“, сподели Нейко Генчев. Той благодари на Тошо Кръстев и местните жители, които по думите му са успели да превърнат Арбанаси в пазител на българщината.

Празникът не премина без скара и много бира. За посетителите бяха предвидени маси и столове, а децата бяха зарадвани с батути и стрелбище.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.