Директорът на Топлофикация Велико Търново обясни каква е промяната в сметките за топла вода за юли

Топлофикация Велико Търново уведомява всички клиенти, че сметките за потребената топлинна енергия през месец юли са готови. Клиентите, които получават Е-фактура, вече са ги получили на своята електронна поща, а останалите ще бъдат разнесени по адреси в близките дни.

 

„При формирането на фактурите за месец юли правим важно уточнение, за да е ясно на абонатите защо видът на сметките през този месец е малко по-необичаен. Причината е в намаленото ДДС.“ каза инж. Александър Димитров изпълнителен директор на Топлофикация Велико Търново.

 

Припомняме, че в последните седмици на своята дейност 47-мото Народно събрание прие изменение на Закона за ДДС. От 09.07.2022 година влезе в сила намалено с 11% ДДС за топлинната енергия.

 

„Тъй като фактурите обхващат целия месец юли се наложи да разделим потреблението на всеки абонат на 2 периода. Първият е до 8 число, когато е било в сила ДДС от 20%. Вторият е от 9 число до 31 число, когато вече действа намалената ставка от 9%.“ обясни инж.Александър Димитров.

 

Директорът обясни, че фактурите са изготвени съгласно официално указание от Министерство на финансите.

 

Всички клиенти, които погасяват сметките си в срок и нямат стари задължения заплащат преференциална пределна цена за битова гореща вода от 6лв с ДДС.

 

Срокът за погасяване на сметките за месец юли е 31 август.

 

One thought on “Директорът на Топлофикация Велико Търново обясни каква е промяната в сметките за топла вода за юли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.