Ново кръстовище, три паркинга и преасфалтиране на бул. „България“ готви Общината

До края на годината трябва да са готови транспортните придобивки за Велико Търново

 

НОВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО С КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ И „ОБРЪЩАЧИ“ НА ТРАФИКА, ТРИ НОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПАРКИНГА И ЦЯЛОСТНО ПРЕАСФАЛТИРАНЕ НА ОСНОВНИЯ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ БУЛЕВАРД – „БЪЛГАРИЯ“, ще подобрят значително организацията на движението в старата столица. От Община Велико Търново планират това да се случи още тази есен, „Борба“ е първата медия, която се запозна с окончателния вариант на проекта за обектите, по който вече се работи.

По план полагането на канализационните и водопроводните тръби, както и на системата за отводняване на булеварда приключва до края на август. Веднага след това следва изграждането на новите кръстовища. 6,7 млн. лв. струва пълната реконструкция на „България“, но сумата е обща за подмяната на ВиК системата, изграждане на система от кръгови в района на „Беляковско шосе“ и подмяна на спирките, както и за последващото цялостно преасфалтиране. 3,8 млн. е цената само новата ВиК инфраструктура.

Специални „обръщачи“, които да не спират трафика, а да осигуряват бърза връзка в желаната посока, са предвидени на няколко места в района на „Беляковско шосе“ по новия проект за системата от кръгови кръстовища. Такива ще отвеждат МПС-тата към КАТ и с. Беляковец, ул. „Освобождение“ и „Пейо Яворов“, както и от другата страна – към „Краков“. В западната и източна страна на кръговите кръстовища се поставят и светофари, които ще гарантират безопасното престрояване с ляв завой.

До есента трябва да приключи и цялостното преасфалтиране на булеварда, за което са предвидени около 1,5 млн. лв.

 

ТРИ НОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПАРКИНГА

 

В РАЙОНА НА „Беляковско шосе“ от кметството планират и три нови обществени паркинга. Първият ще е за 24 места по протежение на „България“, непосредствено преди бензиностанция „Петрол“, сочи още проектът. Пустеещата поляна в началото на ул. „Полтава“ също става паркинг, какъвто се оформя и скатът по цялото й протежение. Общият капацитет на трите трябва да бъде над 200 места. Това ще реши частично проблема с колите, концентрирани в тази жилищна зона.

С. НАЙДЕНОВ

8 thoughts on “Ново кръстовище, три паркинга и преасфалтиране на бул. „България“ готви Общината

 • 16.08.2022 в 9:59
  Permalink

  Дрън дрън че пляс. По Коледа пак пишете, със снимков материал ако може.

  Отговор
 • 16.08.2022 в 10:48
  Permalink

  Който е проектирал тая тъпотия или не е шофьор или никога не е минавал през това кръстовище… Как може да сложат 3 ленти в едната посока и най-крайна дясна да служи за направо и за завой… На толкова широк път да имаш лента която да служи за 2 различни неща е безумие.

  Отговор
 • 16.08.2022 в 14:56
  Permalink

  Ае стига глупости писАхте бе! Наскоро мина една статия за това Беляковско шосе, дето щяло да бъде с „кръгови и полукръгови ??? кръстовища“. Направете нещо най-накрая, стига само сте пълнили сайта с това кой какво си мислил на полупияна глава. Полукръгови кръстивища… Като/ако стане ще ви похвалим, дотогова кротко.

  Отговор
 • 16.08.2022 в 20:39
  Permalink

  А какво става с улица „Козлодуй“

  Отговор
 • 17.08.2022 в 18:57
  Permalink

  Там където стават тапи са оставени по една лента. Какъв е смисъла? Тапите ще си останат, нищо ново няма да се случи.

  Отговор
 • 18.08.2022 в 14:14
  Permalink

  Важното е да се въртят едни проекти и да се наливат маса пари (нашите данъци) в джобовете на правилните хора. А че градът е под всякаква критика и все повече запада, никой не го е еня

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.