Блок за пример от старата столица предизвика вълна от похвали

Цветна градина и образът на Димитър Благоев събудиха социалните мрежи

 

Блок на улица „Димитър Благоев“ в старата столица предизвика вълна от коментари и емоции в социалните мрежи. Облагороденото блоково пространство и стенопис с патрона на улицата от няколко дни са положителният пример в най-големите великотърновски групи във Фейсбук.

Цветната градинка се поддържа безупречно.

Ентусиасти от ул. „Димитър Благоев“ 13 запретват ръкави и превръщат пространството около блока в прекрасна цветна градина. Точно до вход „Б“ е изрисуван образът на Благоев, а до него китно висят саксии с цветя. Отпред са насадени различни декоративни растения, оформени са кръгове и пътечки от бели камъни. Обърнат обратно чадър също служи като саксия за цветя. Освен това всички дръвчета са варосани и създават усещане за уют и чистота.

Оригинални идеи в междублоковото пространство.

Малкият оазис в квартал „Бузлуджа“ се оказа генератор на положителни коментари и емоции. Хиляди потребители на социалните мрежи поздравяват живущите в блока, които не са спестили сили, за да превърнат улицата в по-добро място за деца и възрастни.

„Чудесно е и много приветливо. Браво на живущите, които са се организирали и са свършили чудеса с тези междублокови пространства. Видях това кътче на живо и след това поста в друга група. С възхищение го споделих, браво, мили хора, много сте се постарали“, са само част от коментарите.

Така изглежда вход „Б“ на ул. „Димитър Благоев“ 13.

Разбира се, както обикновено се случва във Фейсбук, и сега не липсваха негативни коментари. Недоволни видяха в образа на Димитър Благоев – Дядото причина да поискат преименуване на улицата. Тези и други подобни коментари обаче се изгубиха в лавината от положителни емоции.

Михаил МИХАЛЕВ

One thought on “Блок за пример от старата столица предизвика вълна от похвали

  • 17.08.2022 в 13:47
    Permalink

    Много похвално, всички носим доброто в себе си стига да поискаме да излезе. Не аз казвам, но любовта ще спаси света. Ако всеки се обърне с любов към, някого, нещо то се вижда и получава. Дано тази история зарази останалите пространства не само в града, а и по селата, пред всяка къща ще стоят добре. Здраве и дълголетие на потрудилите се.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.