Цвета Галунова и ПП „Възраждане“ се разделиха

„Различното в обикновена среда не блести…“, написа във Фейсбук профила си европейската шампионка по шахмат

 

Европейската шампионка по шахмат Цвета Галунова, която беше депутат от Великотърновски избирателен район от ПП „Възраждане“ от гражданската квота, напусна партията като не скри разочарованието си. Търновката няма да е в листите, тъй като партийното ръководство е решило да заложи на партийни членове, а хора от гражданската квота да не са кандидати за народни представители.„Моята равносметка е, че чрез дипломация и диалогичност имах своя съществен дял за това 174 музея и галерии да получат 20 млн. лв. повече в сравнение с изминалата година. Чрез дипломация и диалогичност заедно с моя екип направихме така, че една привидно непостижима кауза, каквато беше 50% българска музика в ефира на националните ни медии, да бъде гласувана положително от всички парламентарни групи в комисията по култура на първо четене. Вярвам, че само животът на 47-то Народно събрание не стигна, за да мине законопроектът и през Пленарна зала. Вярвам в максимата, че който не цени активните хора с потенциал за развитие на една държава, подкопава нейното бъдеще. За ПП „Възраждане“ резултатите или не бяха достатъчни, или не бяха от съществено значение. Предпочитанията натежаха към партийните членове, които поставят интересите на партията на първо и единствено място, които не си позволяват да поставят под съмнение управленските решения, да задават въпроси и да искат да бъдат убеждавани в конкретни позиции и процедури на партията. На 14.08. се взе решение в листите на „Възраждане“ да попаднат само доказани партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В крайна сметка „договорът“ между мен и „Възраждане“ започна с началото на кампанията през октомври 2021г. и приключи с края на 47-то Народно събрание. Предстоеше предоговаряне на партньорството, но то не се състоя. Тяхно право е да се капсулират, щом вярват, че това е добре за партията. Не знам с какво моето отсъствие ще допринесе за Възраждане и за България, но аз оставам себе си, заедно с моя екип и с моите каузи. Вярвам, че когато човек върши правилните неща с добри намерения, няма нужда да се притеснява за бъдещето“, оповести във фейсбук профила си Цвета Галунова.

Снимка: личен архив

9 thoughts on “Цвета Галунова и ПП „Възраждане“ се разделиха

 • 17.08.2022 в 14:35
  Permalink

  Драма няма. Цвета Галунова не е член на ПП „Възраждане“. Иска да има договорни (бизнес) отношения с партията. Възраждане не се съгласява и договора е прекратен. Лъжливото Цвети– лъжа първа, никога не е била европейска шампионка по шахмат, не е била и републикаска шампионка. Печелила е турнири по блиц шах (рапид) на детска възласт, което е некакво неформално признание. Лъжа втора– осигурила 20 милиона лева за 174 музеи и читалища, което фигурираше в бюджет 2022г. предложено от министъра на финансите. Позьорски изцепки пред центровете за ваксинация, във Велико Търново и други градове. Изкарване на деца под дъжда, за да протестират срещу ковид мерките. Нерегламентирани позовавания от името на ПП Възраждане в Руския културен институт, срещи с Митрофанова и индийски шарлатани. С дебютни шахматни пинизи Галунова искаше рейдърски да завладее цяла партия. Някой я беше излъгъл, че има непреодолим чар. Чарът е опасен но преодолим.

  Отговор
 • 17.08.2022 в 16:31
  Permalink

  Беше само въпрос на време да се осъзнае, че Израждане са политически неудачници и рубладжийски подлоги. Умните бягат от такава смрад …

  Отговор
 • 17.08.2022 в 16:36
  Permalink

  Нова порция лъжи. Да не забравя малката, че мрежата „помни“, а има и свидетели… На 12 май 2021 г. беше „представена“ от добър приятел. След това сектата на веганите организира посещение в мол „без маски“. Удобно беше инсталирана на 2-ро място в листата (запълнена впрочем с вегани и лични приятели). Активирани бяха всички познати на родителското тяло от университета. Появиха се клипчета с изкуствени декламации и нелепи жестове (след това „PR-ът“ зае място на хранилката в парламента). Използваха се като трамплин срещите на гражданите във Велико Търново със знакови личности (по време на които цветето блестеше с подхилване не на място и с банални отговори). Е, има и постижения: смени качествено гардероба, поопозна Родината, откри и други дейци на културата освен Веско М.

  Отговор
 • 17.08.2022 в 17:40
  Permalink

  Радваме се много. Дали си е избрала нова партийка? Янев?

  Отговор
 • 17.08.2022 в 19:43
  Permalink

  Възраждане загуби много. Трудно може да се прецени колко мандата ще паднат, но си нанесоха голям удар. Като депутат отстояваше нацианални каузи – борба за квоти за БГ музика, осигуряване на средства за музеите и галериите, решаване на проблеми на малките селища. Поставя в НС винаги интересите на държавата над тези на партиите. Политик като Цвета се създава трудно. Обществената и шахматна биография е впечатляваща, за разлика от jна редица други. Многократна държавна шампионка за всички възрастови групи, европейска шампионка, медалистка в различни възрасти, успешна участничка в световни първенства. Като треньор и организатор дейността е повече от успешна – организатор, треньор.

  Отговор
 • 17.08.2022 в 19:47
  Permalink

  За да се изчисти ситуацията около Шампионката е добре, или Тя, или баща и да пуснат линк, за завоювана европейска титла. Другото си е самозванство. Лъже се безкруполно и на едро.

  Отговор
 • 17.08.2022 в 21:07
  Permalink

  Само факта, че е при Копейкин ми е достатъчен за да и преценя „багажа“!

  Отговор
 • 18.08.2022 в 11:56
  Permalink

  НАШАТА ЗАГАДКА
  Кога, къде, в коя възрастова група и по каква дисциплина и пол Цвета Галунова е била европейски шампион по шах?

  Отговор
 • 18.08.2022 в 13:00
  Permalink

  На 22.07.22 (https://eurocom.bg/show/delnici/15137) и 27.07.22 (https://eurocom.bg/show/delnici/15182) в предаването „Делници” на „Евроком” депутатът Цвета Галунова бе гост и подробно разрекламира „БФШ 64”, на която е председател. От манипулативните ѝ думи зрителят остава с впечатлението, че „БФШ 64” е могъща шахфедерация с помещения из цялата страна и че е сигурно, че ще вземе шахлиценза („стискайте палци „БФШ 64” да вземе лиценза”), както и че именно „БФШ 64” е причината да се обезпечи финансиране на националните отбори по шах за олимпиадата в Ченай. Тя заяви, че лично е отишла при министър Р. Василев и е използвала влиянието си на депутат за това финансиране. Отделно, г-жа Цвета Галунова публично заяви, че продължава да осъществява трудова дейност в съучредителя на „БФШ 64” шахклуб „Асеневци” („Аз съм треньор в Шахклуб „Асеневци”…) и че като депутат е осигурила четири хиляди тото-пункта на Българския спортен тотализатор, а в същото време именно БСТ е превел пари за участие в шахолимпиадата (според неофициални думи на г-жа Цвета Галунова, парите са преведени на члена на Управителния съвет на „БФШ 64” Петър Арнаудов и на доказания агент на Държавна сигурност д-р Михаил Илиев с псевдоним „Начко”, като председател на Шахклуб „Шах 21”). Тук г-жа Цвета Галунова се усети, че се е изпуснала и публично каза: „Нека да не декларираме конфликт на интереси”.
  Важен факт е и обстоятелството, че членът на Управителния съвет на „БФШ 64” г-н Петър Арнаудов е бил капитан на националния женски шахотбор на олимпиадата в Ченай и е получил сериозно финансиране за това от парите, осигурени от председателя на „БФШ 64” депутата Цвета Галунова чрез контактите ѝ с БСТ и с министъра на спорта. Допълнително обстоятелство са и думите ѝ, че „екс-депутатът от ГЕРБ и председател на „БФШ 1928” Руслан Тошев е помолил своя земляк и приятел депутата от „Възраждане” Костадин Костадинов да инициира от Цвета Галунова ходатайство пред министъра на спорта Р. Василев за осъществяване на цялото това финансиране”.
  СМЯТАТЕ ЛИ ЗА ДОПУСТИМО ДЕПУТАТЪТ ЦВЕТА ГАЛУНОВА, КАТО ПРЕДСТАВЛЯВАЩ „БФШ 64”, ДА КАНДИДАТСТВА В МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА НА 26.07.2022 ЗА СПОРТЕН ЛИЦЕНЗ, ПОЛУЧАВАН ОТ МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ИМЕННО ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪПРОСИТЕ НА ДЕЦАТА, МЛАДЕЖТА И СПОРТА ЦВЕТА ГАЛУНОВА ДА ИЗБИРА МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА И ДА КОНТРОЛИРА ДЕЙНОСТТА МУ?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.