В националния фотоконкурс „Сребърна“ могат да участват любители фотографи от всички възрасти

За 50-годишнината от приемането на Конвенцията за опазване на световното наследство на ЮНЕСКО Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, Община Силистра и Природонаучен музей „Сребърна“ обявяват Национален конкурс за любителски фотографии на тема„Моето семейно приключение в Сребърна – обект на Световното природно наследство на ЮНЕСКО и Биосферен парк“. Това съобщиха от Силистренската община.

Целта на конкурса е хората от различни възрастови групи да открият красотата на природата и околната среда на територията на резервата „Сребърна“; да повишат интереса си към опазването на природата, да придобият познания за българските обекти на ЮНЕСКО, биосферните паркове и мястото им в световното наследство; да съхранят за бъдещите поколения своето отношение към общоевропейското културно наследство и опазването на природните ресурси.

В конкурса могат да участват любители-фотографи от различни възрастови групи, които са посетили резервата „Сребърна“.
Желаещите да участват могат да изпратят авторска снимка с добра резолюция по е-поща или разпечатана в размери 13-18 см (препоръчителна резолюция 1600 х 2243 в пиксели). В придружително писмо е необходимо да бъде уточнен периодът, в който е заснет кадърът, да има и лична информация за автора: име и фамилия, учебно заведение/клуб/школа, пощенски адрес и телефон (личен или на родител/учител) за кореспонденция.

До конкурса няма да бъдат допускани фотографии, за които участниците не могат да гарантират, че са автори.

Крайният срок за изпращане на снимките е 30 септември 2022 г. – на адрес [email protected] или по пощата: гр. Силистра 7500, ул. „Симеон Велики“ № 33, Община Силистра, за фотоконкурса „Моето семейно приключение в Сребърна – обект на Световното природно наследство на ЮНЕСКО и Биосферен парк“.

Резултатите ще бъдат обявени на 20 октомври 2022 г. на интернет страниците на Община Силистра, РИОСВ-Русе и на ПР „Сребърна”.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.